Atgriezties pie raksta

Baznīcu naktī durvis ver Ogres evaņģēliski luteriskā baznīca Foto

Baznīcu naktī, piektdien, Ogrē bija atvērti 4 dievnami – arī Ogres evaņģēliski luteriskā baznīca, Brīvības ielā 51, Ogrē.

Ogres evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs stāsta: "Es esmu Mārtiņš Kalējs, Ogres un Suntažu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs. Šodien ir tā diena, kad baznīcu durvis ir atvērtas. Ikviens cilvēks ir ieaicināts Dievnamā, lai varētu sastapties ar Dievu. Suntažos šovakar arī baznīca ir atvērta. Tā kā es nevaru būt divās vietās vienlaicīgi, tur mēs aizsūtījām Valdi Ozolu, mūsu iecirkņa evaņģēlistu. Suntažu baznīca pirmo reizi piedalās Baznīcu naktī, kopš Baznīcu nakts pastāvēšanas. Ogre piedalās katru gadu, tāpēc mēs vienmēr esam atvēruši savu baznīcu, lai cilvēki, kuri nekad nav bijuši baznīcā, varētu ienākt un ieraudzīt, un izdzīvot to, ko cilvēks piedzīvo baznīcā – mieru, klusumu, Dieva klātbūtni. Tas arī ir mūsu mērķis."


Vai Dieva klātbūtni izdodas piedzīvot visiem Baznīcu nakts apmeklētājiem – tas zināms tikai katram pašam. 


Ogrēniete Sandija uz piektdienas vakara pasākumu Ogres evaņģēliski luteriskajā baznīcā atnākusi kopā  meitu. Austrai ir 8 gadi, un viņa mācās Ogres 1.vidusskolā.


"Tā ir iespēja bērnam baznīcu parādīt no ikdienas skatupunkta. Ka baznīca nav tikai tāda stīva vieta, kur notiek Dievkalpojumi, ka te viss ir cilvēcīgs, ka tā var būt draudzīga un arī interesanta. Ka te ir draugi, kurus var atrast," savā redzējumā dalās Sandija.


Sandija atzīst, ka cilvēcei joprojām ir daudz neatbildētu jautājumu, uz kuriem arī zinātnieki nezina atbildes. Pirmsākumu viņi skaidro ar Lielo sprādzienu, no kura viss radies, bet diez vai viņi paši līdz galam saprot, kas tas tāds ir? 


"Jautājumi būs vienmēr," saka Sandija. "Mēs nevaram zināt un nezināsim visu ne no kristīgās pasaules viedokļa, ne no zinātniskās pasaules viedokļa. Mēs katru dienu kaut ko atklāsim un mācīsimies!"


Mācīties un atklāt ko jaunu Baznīcu nakts apmeklētāji varēja arī radošajās stacijās gan pašā baznīcā, gan ārpus tās. 


Līga Baznīcu naktī šogad ir krāsu darbnīcu organizatore. Populārākā esot zaļā krāsa. Zaļā darbnīca iekārtota netālu no draudzes mājas – šķūnī. Zaļo krāsu (un ne tikai!) bērni lika lietā, gatavojot apsveikumus, rotājumus un tikai viņiem pašiem zināmus darinājumus. 


Baznīcas otrajā stāvā, kur parasti atrodas koris (12 – 15 koristi), rit darbi Purpura darbnīcā, kur no pērlītēm var izgatavot rokassprādzes un krustiņus. Pērlītes ir baznīcas liturģiskajās krāsās. 


Baznīcas pirmajā stāvā Altāra tērpu izstādē interesenti varēja uzzināt, kāda nozīme ir krāsām mācītāja apģērbā, un arī izpētīt, kā katrs no četriem tērpiem izskatās tuvumā.


Līdzās Altāra tērpu izstādei atrodas Sarkanā darbnīca. Kā paskaidro tās vadītāja Līga – sarkanā krāsa nozīmē mīlestību un Svētā gara uguni. Aizdedzot te svecīti, mīlestību un Svētā gara uguni varot iedegt arī katrs savā sirsniņā. 


Pulksten 21.00 vienlaicīgi visās Latvijas baznīcās, kuras piedalījās Baznīcu naktī, skanēja lūgšana "Mūsu Tēvs" un valsts himna "Dievs, svētī Latviju!"

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/kristīgā/44033

2019. gada 8. jūnijā, 09:49, Kristīgās ziņas
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet