Atgriezties pie raksta

Ziemassvētku paciņas bērniem Ķegumā nogādā pasaku tēli

Šogad svētkus svinam citādāk, neierastāk un pat radošāk kā citus gadus. Arī Ķeguma novada kultūras darbinieces ieguldījušas lielu darbu, lai izdomātu neierastas pieejas kā iepriecināt svētkos.

Par tradīciju kļuvusi pirmsskolas bērnu sveikšana, kas katru gadu tautas namos pulcēju prāvu pulciņu ar mazākajiem novadniekiem, lai saņemtu rūķu sarūpētās dāvaniņas. Diemžēl šogad, vīrusa izplatības dēļ, nevarējām būt visi kopā, bet saldumiņi tika nogādāti katram!


Īsi pirms svētku laika pie Ķeguma pilsētas, Birzgales un Rembates pagasta mazajiem ķipariem devās lielie pasaku tēli, lai sveiktu Ziemassvētkos. Katram, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus, tika pasniegta pašvaldības sarūpētā saldumu paciņa, kurā šogad bija arī neliela dāvaniņa.


Ķeguma bērnus apciemoja kaķenīte, kura uzbūra svētkus un dāvāja bērniem nebeidzamus smaidu mirkļus. Birzgalē pie bērniem ciemojās divi pasaku tēli – Ziemassvētku vecīša palīgs lauva un mērkaķīte. Abi tēli katrā sētā ienesa prieku un sajūsmas pilnas emocijas. Savukārt Rembates pagastā bērniņus apciemoja Bembijs, kas dāvāja bērniem ne tikai saldumus, bet arī mīļumu un brīnumu sajūtu.


Priecīgus un gaišus svētkus!


 

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/kegums/48772

2020. gada 23. decembrī, 09:52, Ķeguma novada jaunumi
kegumanovads.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet