Atgriezties pie raksta

Izbūvēta Daugavas skatu terase

Laikā no 2009. līdz 2015.gadam, realizējot projektus ar LEADER un Ķeguma novada pašvaldības līdzfinansējumu, ir labiekārtotas Daugavas upei pieguļošās publiskās teritorijas.

Augšpus Ķeguma HES, izveidots mašīnu stāvlaukums Lāčplēša ielas galā, iekārtota pastaigu un atpūtas zona, kurā ietilpst gājēju celiņš, vairākas atpūtas vietas ar soliņiem un atkritumu urnām, divi pludmales volejbola laukumi, pārģērbšanās kabīnes, velostatīvi, trenažieru laukums, parks ar saules pulksteni. Šo atpūtas kompleksu regulāri izmanto gan vietējie iedzīvotāji, gan novada viesi un tūristi.


Lai labiekārtotu arī Daugavas upei pieguļošās publikās teritorijas lejpus Ķeguma HES, kur paveras ainavisks skats uz Daugavu, Ķeguma novada pašvaldība īstenojusi projektu "Daugavas skatu terase".


HES kaskādi vērot brauc tūristi no tuvākām un tālākām vietām. Daugavas upe un Ķeguma HES ir nozīmīgākās novada apskates vietas. Lai šī vieta kļūtu droša un ērta, tika izbūvēta skatu terase ar norobežojošām koka barjerām un vēl tapšanas procesā vides objekts - fotosoliņš, lai apmeklētāji varētu iemūžināt sevi uz HES fona. Vienlaikus, lai nodrošinātu ērtāku piekļūšanu terasei, izbūvēts piebraucamais ceļš un laukums automašīnu novietošanai. Kā arī papildus pašvaldība nākamajā gadā plāno sakopt taku, kas vijas no skatu terases gar Daugavas krastu līdz pat novada robežai.


Labiekārtoto teritoriju varēs izmanot gan pastaigām, gan aktīvajai atpūtai visu gadagājumu ļaudis, izvēloties sev piemērotākās aktivitātes. Kādam tā būs makšķerēšana, citam – nūjošana, vēl kādam – kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšana.


Projekta īstenošanas rezultātā ieguvēji būs gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi no tuvākām un tālākām vietām, kuri savos tūrisma maršrutos iekļauj arī kultūrvēsturisko objektu apskati, gan makšķernieki, jo Daugavas upē ir lieliskas samu, līdaku, zandartu, brekšu makšķerēšanas vietas, gan sabiedrība kopumā, jo tiks radīta labiekārtota vieta aktīvai, veselīgai atpūtai dabā.


LEADER projekts "Daugavas skatu terase" (Nr. 20-04-AL02-A019.2202-000011)  īstenots Publisko un privāto partnerattiecību biedrības "Zied zeme" Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas 2015-2020 ietvaros. Līdzfinansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju".


Vairāk foto šeit:

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/kegums/48754

2020. gada 30. decembrī, 10:05, Ķeguma novada jaunumi
kegumanovads.lv

Jaunākie komentāri

Juris • 2020. gada 31. decembrī, 13:25
Te džagu banda itin solīdi pasildīja savas netīrās ķepas pie nodokļu maksātāju naudiņads!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet