Atgriezties pie raksta

Deviņi Ikšķiles novada deputāti atbalsta nelikumības

Šī gada 17. novembrī Ikšķiles novada domes deputāti Edgars Logins, Kaspars Upaciers, Jānis Kravalis, Kaspars Grīnbergs, Juris Saratovs un Dace Kļaviņa sasauca ārkārtas sēdi un pieprasīja Ikšķiles domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa atkāpšanos no ieņemamā amata.

Atkāpšanās pieprasījuma iemesls bija pašvaldības vadītāja pēdējā laika nelikumīgās rīcības – noasfaltēts ceļš gar ģimenes īpašumiem, kuros notiek nesaskaņota būvniecība un ierīkots nelegāls karjers, bet pašvaldības karjerā "Kaparāmuri" izveidota bīstamo atkritumu kaudze.


Lēmums tika noraidīts, jo deviņi deputāti – Mariss Martinsons, Česlavs Batņa, Toms Āboltiņš, Inguna Bērziņa, Jānim Hartmanis, Agita Kābele, Arvīds Akmanis, Valentīns Špēlis un arī pats Indulis Trapiņš nobalsoja pret Domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no ieņemamā amata.


Šī gada septembra Ikšķiles novada Domes sēdē vairāki deputāti aktualizēja jautājumu par nekvalitatīvi veiktajiem būvdarbiem, atjaunojot pašvaldības ceļa asfaltbetona klātni posmā starp reģionālo autoceļu P80 "Tīnūži-Koknese" un vietējas nozīmes autoceļu V966 "Turkalne-Tīnūži", blakus Domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa ģimenes īpašumiem. 


Domes priekšsēdētājs I. Trapiņš skaidroja, ka būvdarbus uz pašvaldībai piederošā ceļa veic privātpersona, kas plāno derīgo izrakteņu ieguves darbus un pašvaldība iekļāvusi šādas ceļa sakārtošanas prasības derīgo izrakteņu izstrādes nosacījumos. 


Savukārt uz jautājumiem par privātpersonas ieguldījumu pieņemšanu pašvaldības īpašumā, tika saņemts skaidrojums, ka nodošana nav nepieciešama, ieguldījumi nav uzskatāmi par dāvinājumu un minētais jautājums nav Domes kompetencē, kā arī netiks virzīts Domes lēmums par privātpersonas dāvinājuma vai ziedojuma pieņemšanu.


No publiski pieejamās informācijas konstatējams, ka Domes priekšsēdētāja pieminētā privātpersona ir konkrēts uzņēmums, kurš derīgo izrakteņu ieguvi nevis gatavojās veikt, bet jau veic, un Ikšķiles novada būvvalde jau 2017. gadā uzdevusi uzņēmējam veikt virkni darbības un izpildīt nosacījumus vietējās nozīmes autoceļa V966 izmantošanai iegūtā materiāla izvešanai. Lēmumā nav norādes uz iepriekš pieminētā pašvaldības ceļa izmantošanu un tā seguma atjaunošanu.


Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, blakus jau iepriekš minētajam, atjaunotajam ceļam atrodas Domes priekšsēdētāja I. Trapiņa sievas nekustamais īpašums, kurā  tiek veikta nelegāla derīgo izrakteņu ieguve. 


Karjera izstrādes rezultātā izveidotas divas ielas ūdenstilpes, kā arī neappludināta bedre ar ūdens sūkni aktīvā izstrādes stadijā. Īpašumā atrodas dažādu frakciju materiāla kaudzes un traktortehnika. Esošais aprīkojums un materiāli norāda uz izstrādes rūpniecisku apjomu, lai gan minētajiem darbiem atbilstoša atļauja nav izsniegta.


Ikšķiles novada apsaimniekošanas un labiekārtošanas uzņēmuma "Ikšķiles māja" pamatkapitālā ir ieguldīts pašvaldības nekustamais īpašums "Kaparāmura karjers Ezeri", kas agrāk veica novada labiekārtošanai nepieciešamo derīgo izrakteņu, smilts un šķembu, izstrādi. Pēc publiski pieejamās informācijas, derīgo izrakteņu ieguves licence karjeram šobrīd nav izsniegta un darbi netiek veikti.


Neskatoties uz to, "Ikšķiles māja" iepirkusi asfaltbetona drupināšanas pakalpojumu karjerā "Kaparāmuri", kuru apsekojot, tika secināts, ka neinformējot Domi, karjerā savests un glabājas liels apjoms demontēta asfaltbetona seguma.  


 Saistītie raksti:

VARAM lūdz KNAB izvērtēt Ikšķiles mēra rīcību saistībā ar finanšu līdzekļu ieguldīšanu pašvaldības infrastruktūras objektā

Opozīcijas deputātiem neizdodas atstādināt no amata Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju Trapiņu

Ikšķiles novada domes deputāti iesniedz pieprasījumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/48547

2020. gada 27. novembrī, 20:41, Ikšķiles novada jaunumi
Ogrenet

Jaunākie komentāri

xa xa • 2020. gada 15. decembrī, 14:01
Ikšķilē atbalsta "rasaskrāsu" afēristes darbošanos naudas izkrāpšanā no mazgadīgu bērnu vecākiem.
to XXX • 2020. gada 1. decembrī, 12:22
Ilgi skatījos uz viņas un ufo runu, ko tik abi nav gatavi darīt. Dace - šok WOMEN Nr.1
Modrais • 2020. gada 1. decembrī, 09:51
Kur tikai nau sūdi ,arī labierīcībās ir ''sūdi'', ja nāks pie varas šitie te, kas uzstājas, tad gan Ikšķilē būs netikai sūdi, bet sūdi ar spalīšiem. Jo kam ''kalpi'' kuri strādā reizi pa 4 gadiem , bet nevis strādā , bet apdirš tos , kas kaut ko dara. Jo šie kalpi , bez tiesas var pateikt , kurš ir vainīgs, o Ikšķiles svētie kalpi ir modušies ,pamperus uzvilka lai nesmird savējie un tik runā un runā, labāk lienat atpakaļ savā ''sūdu'' čupā tur tak ir silts un savs ''sūds '' taču nesmird.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet