Atgriezties pie raksta

Rakstniece Ikstena: Trapiņam pēc notikušā vajadzētu godīgi atkāpties Foto

Rakstniece Nora Ikstena, kura saņēmusi vairākus nozīmīgus Latvijas un starptautiska mēroga apbalvojumus, ir augstu novērtēta arī Ikšķiles novadā - Dzintara Soduma balvas laureāte un piešķirts Ikšķiles novada apbalvojums "Goda novadnieks", sociālajā tīklā "Facebook" paudusi viedokli par Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa atbilstību esošajam amatam, pieprasot mēra atkāpšanos. 


 

Aizvadītajā svētdienā Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" ziņoja, ka tiek pieļauti vairāki pārkāpumi saistībā ar nelegālu būvniecību Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa ģimenei piederošajā īpašumā Ikšķiles novada teritorijā.


Sociālo tīklu vietnē "facebook.com" uzsāktas vairākas diskusijas par LTV sižetu un par Trapiņa pārkāpumiem paša ģimenes īpašumā. 


Vienā no diskusijām savu viedokli pauda arī ikšķiliete - rakstniece Nora Ikstena: "Man bija tāds kauns par Trapiņu ģimeni, īpaši laikā, kad cilvēki neticamos apstākļos godīgi dara savu darbu. Mēs Ikšķili esam daudzinājuši visā Latvijā un pasaulē kā radošās gaismas, kultūras vietu, piešķiram nozīmīgāko balvu literatūrā - Soduma balvu. Ikšķile ir droša, skaista vieta. Bet izrādās, ka mēra ģimenei bijušas citas intereses, es arī domāju, ka Indulim Trapiaņam nevajadzētu galīgi zaudēt seju un pēc notikušā godīgi atkāpties".


Trapiņš atzīst, ka tas ir pārkāpums - būvēt ēku bez būvatļaujas - un norādīja, ka tuvākajās dienās projekts tikšot ievietots būvniecības informācijas sistēmā.


Vairāki Ikšķiles novada domes deputāti vērsušies ar iesniegumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), lūdzot pārbaudīt notikušo darījumu. VARAM pieprasījis papildu dokumentāciju, ko cer sagaidīt nākamās nedēļas laikā. 


 


Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/48370

2020. gada 5. novembrī, 07:23, Ikšķiles novada jaunumi
Ogrenet, LSM

Jaunākie komentāri

Zinu • 2020. gada 31. decembrī, 18:29
Marta Poga = Dzintra Mozule. Nez tikai, kāpēc tā maskejas. Vrb tāpēc ka pate deputāte un pašai purns spalvās?
interesanti • 2020. gada 31. decembrī, 10:02
Karikatūras autoru pēc rokraksta var pazīt - Agris Liepiņš, bet kas ir raksta autore Marta Poga? Guglē par tādu žurnālisti nav neviena vārda.
Ikšķiles novadā sāk aptrūkties bērzu! • 2020. gada 31. decembrī, 09:37
Cepums - man tā karikatūra OVēstīs Visiem patika. Bet nu jau izteikšanās par žagariem nobāl jauno izteicienu priekšā...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet