Atgriezties pie raksta

Aptauja Ikšķilē: Vai piedalīsieties iedzīvotāju aptaujā par novada reformu?

Pretēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nostājai, ka iedzīvotāju aptauja Ikšķilē tiek rīkota pretlikumīgi, novada pašvaldībā informē, ka tā tomēr tiek veikta jau no 29. aprīļa. Aptaujas mērķis ir pašvaldības vēlme noskaidrot novada iedzīvotāju viedokli par jautājumu "Vai jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?"

Iedzīvotāji savu viedokli var izteikt klātienē klientu apkalpošanas centros Ikšķilē un Tīnūžos to darbu laikā, kā arī elektroniski. Aptaujā var piedalīties Ikšķiles novadā dzīvesvietu deklarējušās personas no 15 gadu vecuma. 9., 10. un 11. maijā organizēti atsevišķi balsošanas laiki, kas pieejami iedzīvotājiem arī pēc darba laika.


Inga, iepērkas veikalā


Es plānoju piedalīties aptaujā, bet nezinu, vai tai būs kādas juridiskas sekas. Es Ikšķilē dzīvoju jau 15 gadus un redzu, kā tā šo gadu laikā ir attīstījusies un uzplaukusi, tāpēc uzskatu, ka nav jēgas to pievienot Ogrei.


Uldis, pensionārs


Noteikti nepiedalīšos, jo iedzīvotājiem no tā nebūs nekāda labuma. Tā ir domes administrācijas lieta, viņi šo aptauju ir iniciējuši. Doma par aptauju nenāk no iedzīvotājiem.


Jolanta, audzina bērniņu


Nē, nepiedalīšos. Man šajā jautājumā pagaidām nav viedokļa. Tikai neilgu laiku dzīvoju Tīnūžos un neesmu vēl īsti sapratusi, kā šeit lietas notiek.


Uldis, celtnieks


Plānoju piedalīties aptaujā. Es domāju, ka Ikšķiles novadam vajadzētu palikt kā atsevišķam novadam un nevajadzētu apvienoties.


Egils, pensionārs


Piedalīšos aptaujā, bet balsošu par apvienošanos ar Ogri, jo tāpat jau šobrīd daudzas lietas varu nokārtot tikai Ogrē. Piemēram, ģimenes ārsts ir Ikšķilē, bet nopietnākas lietas ārstēt tāpat jādodas uz Ogri.


 

Foto - Liene Ozola un LETA

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/43848

2019. gada 11. maijā, 09:52, Ikšķiles novada jaunumi
aprinkis.lv

Jaunākie komentāri

Maija • 2019. gada 11. jūnijā, 23:57
Es nesaprotu, kur tik slikti dzīvojas Ikšķiliešiem. Pilsēta sakopta, skolas, bērnudärzi izremontēti. Käds murgs... Pievienos Ogres novadam, sūkãsiet ķepu un nożēlosiet. Maksäsiet Ogres novada parãdus. Trapiņu nomelnojat, aprejat. Kas Jums liedz to viņam acīs pateikt, ja kas nav kärtībä.
Pūpols • 2019. gada 25. maijā, 21:30
Figu jums, būsiet Ogres novadā, ka labi nemetas! Tas jau ir izlemts un nav ko lekties!
> visiem troļļiem • 2019. gada 17. maijā, 14:42
He, kam tad lai pievienojas? Kurā novadā pie varas ir godīgie, ja tādi nav pat valsts augstākajos ešlonos. Lai Latvijā sāktu valdīt kārtība un godīgums, tad jau kardināli jāmaina sistēma, bet kurš to darīs un vai ir tādi spēki kas to spētu paveikt?

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet