Atgriezties pie raksta

Turkalnes iedzīvotāji atklātā vēstulē VARAM lūdz iespēju pamest Ikšķiles novadu

Ikšķiles novada Turkalnes ciema iedzīvotāji ar atklātu vēstuli vēršas pie Vides un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministra Jura Pūces (AP) ar lūgumu administratīvi teritoriālo robežu maiņai. Turkalnes iedzīvtoāji vēlas pamest Ikšķiles novadu un pievienoties Ogres novadam, liecina Jauns.lv rīcībā nonākusī iedzīvotāju atklātā vēstule.



 Turkalnes iedzīvotāji atklātajā vēstulē norādījuši, ka Turkalnes ciems faktiski atrodas ievērojami tuvāk Ogres novada centram iepretim šobrīd esošajai situācijai, ka ciems atrodas Ikšķiles novada perifērijā. Tāpat iedzīvotāji norādījuši, ka faktiski to sadzīve ir saistīta ar Ogri, proti, medicīniskie pakalpojumi, bērnu izglītošana un nodarbinātība pārsvarā norit tieši Ogrē. Tātad Turkalnes iedzīvotājiem dabiski ir izveidojušies apstākļi, ka regulārais dzīves ritms norit Ogrē, bet, piemēram, ar sociālo aprūpi, dažādu administratīvo un juridisko jautājumu, kā arī ēku un infrastruktūras uzturēšanu saistītie jautājumi jārisina Ikšķiles novadā, liekot mērot iedzīvotājiem teju piecas reizes garāku ceļu uz Ikšķiles novada domi.


Turkalnieši savā atklātajā vēstulē arī izteikuši bažas, ka līdz šim esošā sadarbība ar Ikšķiles novada domi un ciema iedzīvotājiem risinājusies kā pa celmiem. Ciema un novada centra savienojošais ceļa tehniskais stāvoklis deviņu gadu laikā nav būtiski uzlabots, tādējādi ciema iedzīvotāji nereti ir spiesti meklēt un izmantot apbraucamos ceļus, radot iedzīvotājiem neērtības. Tāpat Turkalnes atrašanās Ikšķiles novada perifērijā, nerada Ikšķiles novada domei īpašu ieinteresētību veikt iedzīvotāju lūgtos uzlabojumus  Turkalnes ciema infrastruktūras uzlabošanā un citu ciema iedzīvotāju svarīgu jautājumu risināšanā.


Ar atklātās vēstules palīdzību turkalnieši cer, ka viņu vēlme pievienoties Ogres novadam iegūs dzirdīgas ausis VARAM vadībā un Turkalnes ciems tiks pievienots Ogres novada teritorijai, tādējādi iegūstot iespējas vēsturiski un ģeogrāfiski tuvajā Ogres novadā iedzīvotājiem esošās priekšrocības, jo līdz šim turkalniešu novērojumi liecina, ka Ogres novadā sekmīgi tiek attīstītas arī mazās apdzīvotās vietas, kuru skaitā ietilpst Turkalne.


 

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/43503

2019. gada 21. martā, 11:22, Ikšķiles novada jaunumi
jauns.lv

Jaunākie komentāri

Dzintars • 2019. gada 15. jūlijā, 16:35
Tūrkalnei noteikti jābūt pie Ogres, jo ātrāk, jo labāk!
Turkalnietis • 2019. gada 27. martā, 20:51
Ogre neko mums nav solījusi, bet Ikšķile tikai sola, taču labuma no tā nekāda. Visa MŪSU nodokļu nauda ( un tā nav nekāda mazā) aiziet Ikšķiles pilsētas attīstībai un labiekārtošanai. Nu, uzcels Ikšķilē baseinu par milzu naudu,kas mums no tā? Turkalnieši tacu nebrauks uz īkšķiles baseinu, ja pa ceļam ir baseins Ògrē. Nevedam bērnus uz mākslas un mūzikas skolu Ikšķilē, jo pa ceļam ir Ògre. Neapmeklējam kultūras pasākumus Ikšķilē, jo Ogre ir tuvāk. Daži saka"IKŠĶILE TIKAI 5 KM Tālāk" ar mašīnu braucot tas nav svarīgi, bet pmēģiniet aizbraukt no Turkalnes uz Ikšķili ar sabiedrisko transportu. Caur Ogri!, jo citādas iespējas vispār nav. Varbūt jūs neticēsiet, bet arī mūsdienās ir cilvēki, kas nebrauc ar savu auto.
Andris • 2019. gada 25. martā, 20:07
Būtu labāk iekšpagalmus pietaisījuši!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet