Atgriezties pie raksta

Ikšķiles novadā meži arī turpmāk būs labi aprūpēti

SIA "Rīgas meži" Daugavas mežniecības teritorija atrodas arī Ikšķiles novadā, kas tādējādi ir lielākais mežu īpašnieks novadā.

Būtiska ir šīs teritorijas apsaimniekošana, kuras realizācija notiek divpusēji. Tāpēc, lai pārrunātu turpmāko kopdarbu pie teritorijas labiekārtošanas, Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš tikās ar SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētāju Aivaru Tauriņu.  


Daugavas mežniecības teritorijā atrodas SIA "Rīgas meži" kokaudzētava "Norupe" un kokzāģētava "Norupe", kas ir viens no lielākajiem uzņēmumiem, kas pārstāvēts Ikšķilē. Kokaudzētavas "Norupe" galvenais mērķis ir nodrošināt SIA "Rīgas meži" ar nepieciešamo stādāmā materiāla daudzumu Rīgas pilsētai piederošo meža platību atjaunošanai.


Daļu mežniecības teritorijas aizņem dabas parks Ogres Zilie kalni (266 ha). Tas izveidots, lai aizsargātu savdabīgu ģeomorfoloģisku veidojumu – Ogres Kangaru kalnu osu grēdu, kur aug vairākas aizsargājamu augu sugas. SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs A.Tauriņš izteica gandarījumu par līdzšinējo sadarbību dabas parka apsaimniekošanā, kā arī pauda pārliecību, ka projekta tālākā attīstība Ikšķiles novada teritorijā tiks realizēta sekmīgi.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/42956

2018. gada 18. decembrī, 17:42, Ikšķiles novada jaunumi
www.ikskile.lv

Jaunākie komentāri

Puze • 2018. gada 20. decembrī, 07:02
Viņš tev parādā, ka tā pārdzīvo?
Zuze • 2018. gada 19. decembrī, 23:45
Dzirdēju , ka Trapiņš ir maksātnesprjīgs? Vai tā ir tiesa?
jokers • 2018. gada 19. decembrī, 17:06
Es domāju, ka Dūzim vajag nolaisties uz zemes un beigt tīksmināties par savu ne-spēju pozitīvi sadarboties ne ar vienu. Savā pīļu dīķī Dūzis var iespļaut acī Milzim, bet līdz brīdim, kad Milzis to apēdīs vai noslīcinās savos vēmekļos

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet