Atgriezties pie raksta

Ikšķiles novadā sveic brīvprātīgos jauniešus Foto

Piektdien Ikšķiles Tautas namā norisinājās pasākums, lai teiktu paldies brīvprātīgajiem jauniešiem par ieguldījumu novada un sabiedrības labā.

Atzīmējot Starptautisko Brīvprātīgo dienu, ko svin 5.decembrī, arī Ikšķiles novadā jau ceturto reizi tika godināti brīvprātīgie jaunieši. 


Brīvprātīgā darba kustība Ikšķiles novadā aizsākās 2013.gadā, kad 27 jaunieši sevi pierādīja Ikšķiles novada svētkos. Pagājušajā gadā brīvprātīgā darba reģistrā Ikšķiles novadā bija reģistrēti 127 jaunieši, šobrīd brīvprātīgo skaits sasniedzis jau 130.


2017.gadā par paveikto brīvprātīgajā darbā apliecinājumus saņēma 19 jaunieši, savukārt šogad – 12. Apliecinājumā norādītas brīvprātīgajā darbā iegūtas prasmes un pieredze.


Apliecinājumus pasniedza Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un Ikšķiles novada pašvaldības Izglītības, sporta un jaunatnes lietu pārvaldes Jaunatnes lietu speciālists Einārs Ervīns Deribo.


Pašvaldības vadītājs, uzrunājot klātesošos, pauda gandarījumu, ka novadā iesakņojusies un attīstījusies brīvprātīgo kustība. “Prieks, ka mūsu jaunieši ir tik aktīvi. Ikšķiles novads ir pamanīts un novērtēts arī valsts līmenī. Tas ir fantastisks panākums, ka Ikšķiles un Olaines novadu apvienība 2019.gadā būs "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta". Ikšķiles novada pašvaldība ieguvusi arī Gada balvu "Inovatīvākā pašvaldība darba ar jaunatni attīstībai vietējā līmenī". Par to paldies gan jauniešu jomas koordinatoriem, gan pašvaldības darbiniekiem! Tuvojas Ziemassvētki, un es novēlu, lai jums sagādā prieku katra diena, stunda un minūte, nesot jaunus izaicinājumus, kuri piepildās darbos!" sacīja I.Trapiņš.


Jauniešiem par viņu ieguldīto darbu un enerģiju pateicās arī Jaunatnes lietu speciālists E.E.Deribo: "Visi mazie darbiņi, ko jūs paveicat pirms un pasākumu laikā, ir ļoti noderīgi. Arī Jauniešu galvaspilsētas titulu un citus panākumus mēs nebūtu sasnieguši bez jūsu ieguldījuma piecu gadu laikā. Paldies jums par to!"


Ikšķiles novads jau vairākus gadus iesaistījies Eiropas brīvprātīgajā darbā. Kā informēja E.E.Deribo, nupat apstiprināts Eiropas brīvprātīgā darba projekts, kura ietvaros nākamgad Ikšķiles novadā ieradīsies deviņi brīvprātīgie no Ukrainas, Gruzijas, Spānijas un Vācijas. Brīvprātīgie darbosies Jauniešu centrā, Ikšķiles vidusskolā, Tīnūžu pamatskolā, Tīnūžu Tautas namā, pirmskolas izglītības iestādēs "Urdaviņa" un "Ķiparu nams". 


Jaunatnes lietu speciālists atklāja, ka nākamajā gadā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta arī aktivitātēm tiem jauniešiem, kuri dzīvo Tīnūžu pagastā.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/42938

2018. gada 15. decembrī, 23:25, Ikšķiles novada jaunumi
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet