Atgriezties pie raksta

Ikšķiles jaunajai pianistei uzvarētājas lauri Foto

Novembra nogalē Saldus Mūzikas un mākslas skolā norisinājās 17.Latvijas jauno pianistu etīžu konkurss, kurā Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolu pārstāvēja 3.klases audzēkne Rūta Lejiņa (pedagoģe Rimma Pudāne).

Rūta Lejiņa daudzkārt ir pārstāvējusi Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolu ar augstiem sasniegumiem Latvijas un starptautiskos konkursos.


Šī nav mūsu skolas pirmā dalība šajā konkursā, jo jau ir izveidojusies laba tradīcija novembrī uzstāties jaunās Saldus Mūzikas un mākslas skolas skaistajā un akustiskajā koncertzālē un muzicēt uz burvīgā flīģeļa.


Konkurss notika trijās grupās atbilstoši klasēm (A grupa – 2.,3.klase, B grupa – 4.,5.klase, C grupa – 6.,7.klase). Kā obligāto skaņdarbu visi konkursanti izpildīja K.Černi Etīdi, brīvas izvēles etīdi un lirisko skaņdarbu.  A grupā, kurā  uzstājās Rūta Lejiņa, piedalījās 17 jaunie pianisti no dažādām Latvijas mūzikas skolām. 


Esam ļoti lepni, ka šajā diezgan lielajā pianistu konkurencē esam saņēmuši žūrijas visaugstāko novērtējumu un Rūta Lejiņa ir izcīnījusi augsto 1.vietu.


Gandarījums par paveikto darbu ir liels gan Rūtai, gan skolotājai Rimmai Pudānei, gan Rūtas vecākiem.


Ar lepnumu un gandarījumu varam teikt, ka mūsu skolā mācās vistalantīgākie un uzcītīgākie bērni, strādā visprofesionālākie pedagogi un visatbalstošākie kolēģi, mūs motivē vecāku laba vēlējumi un liels atbalsts gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/42875

2018. gada 7. decembrī, 08:39, Ikšķiles novada jaunumi
Valda Jermanova, Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas direktore

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet