Atgriezties pie raksta

Apspriež aktualitātes OT Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļas pirmo kursu audzēkņu vecāku sapulcē Foto

Janvārī Ogres tehnikumā tika organizētas pirmo kursu audzēkņu vecāku sapulces, lai iepazīstinātu vecākus ar mācību darba organizāciju, kā arī interešu izglītības un profesionālās izaugsmes aktivitāšu norisi.

Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļas vecāku sapulces notika Rankā - 20.janvārī un Ogrē - 26.janvārī. No 2019.gada Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietā Rankā jaunieši var apgūt profesionālās izglītības programmas "Meža darbi un tehnika" un "Kokizstrādājumu izgatavošana".


Vecāku sapulcē Ogrē piedalījās tehnikuma direktore Ilze Brante, direktores vietnieces audzināšanas un kultūrizglītības jomā pienākumu izpildītāja Luīza Taube, direktores vietniece izglītības un praktisko mācību jomā Ilze Dzirkale, Starptautisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Anda Bimbere, grupu audzinātāji - Vija Vīksna, Anita Stikute un Ivars Rancāns, neklātienē ar informāciju dalījās Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļas vadītājs Kārlis Ranga.


Šī nodaļa Ogres tehnikumā audzēkņu skaita ziņā ir vislielākā un ar bagātām tradīcijām, jo Ogrē mežsaimniecības speciālisti tiek sagatavoti kopš 1985.gada. Šajā mācību gadā Ogres tehnikumā mācās 1036 audzēkņi, no tiem gandrīz puse - 485 - apgūst ar mežsaimniecību saistītas profesijas. Pirmajā kursā šobrīd mācās167 audzēkņi.


Direktores vietniece izglītības un praktisko mācību jomā Ilze Dzirkale pateicās vecākiem, ka viņu atvases izvēlējušās apgūt kādu no Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļā piedāvātājām kvalifikācijām. "Es ceru, ka ar šiem jauniešiem mēs tiksimies pēc četriem gadiem izlaidumā, kad viņi saņems diplomu par profesionālo vidējo izglītību. Tikai sadarbojoties visi kopā – pedagogi, audzēkņi un viņu vecāki – mēs varam virzīties uz šo mērķi," uzsvēra I.Dzirkale.


I.Dzirkale iepazīstināja vecākus ar mācību procesa organizāciju, vēršot uzmanību uz izmaiņām valsts profesionālās vidējas izglītības standartā, kas stājās spēkā 2020.gada 1.septembrī, respektīvi, laikā, kad mācības tehnikumā uzsāka šī mācību gada pirmo kursu audzēkņi.


"Šajā standartā mācības tiek dalītas līmeņos, un tiek orientētas uz sasniedzamo rezultātu," skaidroja I.Dzirkale. "Tas nozīmē, ka katrā mācību stundā tiek definēts sasniedzamais rezultāts un prasmes, kas šajā nodarbībā jāapgūst. Pedagogam ir jāstrādā tā, lai jaunietis apgūtu šīs prasmes konkrētajā līmenī."


I.Dzirkale norādīja, kādus moduļus un prasmes katras kvalifikācijas audzēkņiem četru gadu laikā jāapgūst, kā arī sniedza detalizētu ieskatu par vērtēšanas sistēmu.


Mācoties Ogres tehnikumā, Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļas audzēkņi, atkarībā no apgūstamās kvalifikācijas, bez maksas vai par samazinātu maksu var iegūt B kategorijas autovadītāja, TR3 kategorijas traktortehnikas vadītāja, Eiropas savienības prasībām atbilstoša motorzāģa vadītāja, kā arī mednieka apliecību.


Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante informēja vecākus, ka tad, kad mācības atsāksies klātienē, audzēkņi tiek aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, kas saistītas ar profesionālo izaugsmi. Ik gadu Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļas audzēkņi piedalās sacensībās izstāžu kompleksā "Rāmava",  Baltijas un Eiropas jauno mežsaimnieku sacensībās. "Šogad Latvijai ir kārta organizēt Eiropas jauno mežsaimnieku sacensības. Tās bija paredzētas maijā Meža dienu ietvaros Tērvetē. Pašlaik sadarbībā ar AS "Latvijas valsts meži" plānojam, ka sacensības varētu notikt rudenī," atklāja I.Brante.


OT direktore sarunā ar vecākiem uzsvēra, ka piedalīšanās dažādās aktivitātes, konkursos un sacensībās veicina audzēkņu profesionālo izaugsmi, kas dod iespēju konkurēt darba tirgū un turpmākās izglītības apgūšanā.


Kā piemēru I.Brante minēja Ogres tehnikuma absolventu Intu Lūsi, kurš no 1.kursa aktīvi piedalījās kokgāzēju sacensībās un citās aktivitātēs, gūstot panākumus arī starptautiskā mērogā, ieguvis Eiropas līmeņa eksperta sertifikātu un tagad savas zināšanas nodod tālāk Ogres tehnikuma audzēkņiem.


Grupu audzinātāji aicināja vecākus paturēt uzmanības lokā savu atvašu piedalīšanos tiešsaistes nodarbībās, sadarboties ar grupu audzinātājiem.


"Jauniešiem nav viegli apgūt zinības attālināto mācību laikā, un tikai ar vecāku palīdzību un atbalstu mēs varam virzīties uz priekšu," atzina I.Rancāns.


Visu nodaļu pirmo kursu audzēkņu vecāku sapulcēs iegūtā informācija no vecākiem tiks apkopota, lai izvērtētu iespējas, kā uzlabot mācību darba organizāciju attālināto mācību laikā.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/49057

2021. gada 30. janvārī, 08:39, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet