Atgriezties pie raksta

Skolēnu līderu programmā arī Ogres tehnikuma audzēknis

Izvēlēti jaunie izglītības organizācijas "Junior Achievement Latvia" (JA Latvia) skolēnu Līderu programmas dalībnieki, kuri dalību programmā uzsāka jau šonedēļ - programmas pirmajā meistarklasē, kas norisinās no 27.-29.janvārim, šogad pirmo reizi attālināti.

Šogad programmā uzņemti 13 vidusskolas vecuma jaunieši no 13 Latvijas skolām, kuri mērķtiecīgi sevi apliecinājuši žūrijai 2 programmas atlases kārtās. Atlasē tika vērtēti potenciālo dalībnieku sabiedriskie un mācību sasniegumi, mērķtiecība un neatlaidība, gatavība mācīties, komunikācijas prasmes un motivācija dalībai programmā. Šogad uzņemto dalībnieku vidū arī Ogres tehnikuma 2.kursa audzēknis Jegors Filimonovs.
 
Programmas ietvaros intensīvu apmācību laikā tās dalībnieki attīstīs savas līderības prasmes, lai nākotnē kļūtu par izciliem līderiem biznesā, politikā, valsts pārvaldē un radošajā sfērā. "Junior Achievement Latvia" šo programmu īsteno jau septīto gadu un tās ietvaros ir apmācīti 78 Latvijas jaunie līderi.


"Līderu programmas mērķis ir radīt visus priekšnoteikumus, lai jauni, talantīgi cilvēki Latvijas attīstībai dotu jaunas idejas un jaudu, veicinot Latvijas izaugsmi un labklājību nākotnē," saka "Junior Achievement Latvia" vadītājs Jānis Krievāns.
 


Mācību gada laikā programmas dalībnieki apmeklēs meistarklases, biznesa darbnīcas, izstrādās savus projektus un individuāli strādās ar koučiem, attīstot dzīvei noderīgas kompetences un līderības prasmes. Arī šogad ar jauniešiem strādās mentori, sabiedrībā pazīstami līderi no akadēmiskā, publiskā un privātā sektora, piemēram, finansists Ģirts Rungainis, izdevniecības "Dienas Mediji" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots, uzņēmēji Guntars Kokorevičs un Aiva Vīksna, akadēmiķis Mārcis Auziņš, kā arī citi nozaru eksperti un izcilnieki. Līderu programmas apmācība noslēgsies 2021.gada vasaras beigās vairāku dienu ilgā nometnē "Junior Achievement Unlocked 2021".

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/49048

2021. gada 29. janvārī, 13:24, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet