Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikumā veiksmīgi īsteno attālinātās mācības Foto

21.janvārī Ogres tehnikumā tiešsaistē norisinājās Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļas vecāku sapulce, kurā tehnikuma vadība informēja vecākus par mācību norisi, īpašu uzmanību pievēršot attālinātajām mācībām.

Vecāku sapulcē piedalījās tehnikuma direktore Ilze Brante, direktores vietnieces audzināšanas un kultūrizglītības jomā pienākumu izpildītāja Luīza Taube, direktores vietniece izglītības un praktisko mācību jomā Ilze Dzirkale, Starptautisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Anda Bimbere, Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļas vadītāja Aļona Lukšenoka, grupu audzinātājas Tatjana Skābarde un Gunta Āmane.


"Vecāku sapulce, tāpat kā mācības, tostarp pieaugušo izglītībā, notiek attālināti, bet, neraugoties uz ārkārtējo situāciju valstī, strādājam pilnā apjomā un iesaistāmies visās aktivitātēs," sacīja I.Brante. "Pašlaik Starptautisko attiecību nodaļa attālināti īsteno projektu ar sadarbības partneriem no Portugāles, Grieķijas, Turcijas un Itālijas. Ar video starpniecību iepazīstinām sadarbības partnerus ar Ogres tehnikumu un Latviju."


Kā atklāja I.Brante, attālināto mācību organizēšana ir izaicinājums ne tikai audzēkņiem un viņu vecākiem, bet arī pedagogiem: "Pēc katras nodaļas vecāku sapulces apkopojam jautājumus, ko uzdod vecāki, lai pedagogi zinātu, kam jāpievērš uzmanība mācību procesa uzlabošanā, strādājot attālināti. Pateicoties audzēkņu un vecāku izteiktajiem priekšlikumiem, piemēram, palielināt nodarbību skaitu tiešsaistē, nemitīgi uzlabojam mācību procesu. Audzēkņi var pieteikties arī individuālajām konsultācijām tiešsaistē. Tiem audzēkņiem, kam tas nepieciešams, attālināto mācību laikā, nodrošinām  iespēju dzīvot dienesta viesnīcā. Sadarbībā ar uzņēmumiem audzēkņi tiek apgādāti ar nepieciešamajiem materiāliem un instrumentiem, lai varētu mājās sekmīgi veikt praktiskos darbus".


Visas izglītības programmas Ogres tehnikumā tiek īstenotas ciešā sadarbībā ar nozares darba devējiem, lai nodrošinātu prakses un darba vidē balstītu mācību iespējas. Daudziem datorsistēmu tehniķu 4.kursu audzēkņiem jau ir noslēgts darba līgums, un viņi, ja epidemioloģiskie apstākļi to atļauj, savus darba pienākumus pilda klātienē.


Ar Ogres tehnikuma attīstību saistītus jautājumus risina Ogres tehnikuma Konvents, kurā ir nozaru deleģēti pārstāvji. Konventā darbojas arī  Latvijas elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas pārstāvis Jānis Sams un Latvijas Informācijas un Komunikācijas Tehnoloģijas Asociācijas pārstāvis Aldis Gulbis.


Kā atgādināja I.Brante, lai  Ogres tehnikums kļūtu par spēcīgu, konkurētspējīgu izglītības iestādi, A.Gulbis savulaik ierosināja Ogres tehnikuma Internacionalizācijas stratēģijā iekļaut Starptautiskā bakalaurāta programmu.


Šī programma tiek apgūta prestižās izglītības iestādēs, un Ogres tehnikums ir vienīgā profesionālās izglītības iestāde Baltijas valstīs, kur var apgūt šādu programmu. Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļas audzēkņu vecāki izrādīja lielu interesi par šo programmu. Kā vecākus informēja Starptautisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Anda Bimbere, šobrīd notiek jaunas grupas komplektēšana, un tajā tiek uzņemti tieši pirmo kursu audzēkņi. Starptautiskā bakalaurāta programmā līdz ar citiem priekšmetiem ietverta arī datorzinātne, kur audzēkņi apgūst algoritmisko domāšanu un programmēšanas prasmes. Mācības šajā programmā paver audzēkņiem jaunas iespējas darbam un izglītības turpināšanai arī ārpus mūsu valsts robežām.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/49005

2021. gada 24. janvārī, 23:24, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet