Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikums attālināto mācību procesa īstenošanā sadarbojas ar vecākiem

19.janvārī Ogres tehnikuma (OT) Konferenču zālē tiešsaistē Ogres tehnikuma vadība tikās ar Dizaina un mākslas nodaļas pirmā kursa audzēkņu vecākiem.

Vecāku sapulcē piedalījās tehnikuma direktore Ilze Brante, direktores vietnieces audzināšanas un kultūrizglītības jomā pienākumu izpildītāja Luīza Taube, direktores vietniece izglītības un praktisko mācību jomā Ilze Dzirkale, Dizaina un mākslas nodaļas vadītāja Velga Kaļeiņikova, kā arī grupu audzinātājas Violeta Ozola un Liāna Šidlovska.


Vecāki varēja gūt plašu priekšstatu par profesionālās izglītības mācību iestādi, kuru izvēlējušies savām atvasēm profesijas apguvei.


OT direktore I.Brante aicināja vecākus aktīvi līdzdarboties mācību procesa organizācijas uzlabošanā, iesaistoties arī OT Padomes darbā: "Mūsu kopsadarbības rezultāts ir izglītības kvalitāte."


Dizaina un mākslas nodaļas vadītāja Velga Kaļeiņikova iepazīstināja vecākus ar mācību procesa organizāciju un materiāli tehnisko bāzi, kas ir ļoti svarīgs priekšnoteikums sekmīgai profesionālo prasmju apguvei.


"Mums ir ļoti labs materiālais nodrošinājums. Audzēkņu rīcībā ir četras datorklases, no kurām divas, sagaidot šo mācību gadu, ir atjaunotas ar multimediju dizaina un citām profesijām piemērotiem jaudīgiem datoriem. Šajā mācību gadā daudz ieguvuši video operatori, jo esam modernizējuši foto un video studijas. Audzēkņi var izmantot lielformāta ploteri, lāzerprinteri. Drukas iekārta ļoti atvieglo drukas iespējas, audzēkņiem nav jālūdz vecākiem meklēt iespējas, kur veikt savu darbu izdrukas, jo to var izdarīt skolā uz vietas. Arī pirmo kursu audzēkņi, kamēr mācības notika klātienē, jau paguvuši iepazīties ar darbnīcām, zīmētavām un gleznotavām. Šobrīd mācības notiek attālināti. Tiem audzēkņiem, kam nepieciešams, dodam iespēju pieslēgties tehnikuma datoriem, kā arī sniedzam dažāda veida atbalstu, nodrošinot ar atbilstošām programmām," norādīja V.Kaļeiņikova. "Darba tirgus šobrīd prasa tehniski spēcīgu, uzņēmīgu jauno speciālistu, kurš pats spēj saredzēt problēmu un piedāvāt sevi kā problēmas risinātāju."


Ikdienas mācību process šobrīd ir attālināts - pedagogi strādā, veidojot tiešsaistes, video lekciju ierakstus, uzdevumu aprakstus un vērtējumus e-klasē.  "Video lekcijas iespējams noklausīties audzēkņiem izdevīgā laikā, bet tiešsaistes nodarbības  norisinās konkrētā laikā. Esam noteikuši, ka tiešsaistes nodarbības ir obligātas," uzsvēra V.Kaļeiņikova.


I.Brante piebilda, ka pedagogiem vismaz iepriekšējā dienā jāpaziņo audzēkņiem par tiešsaistes nodarbību un jānosūta saite. "Mēs īstenojam praksi, ka grupu audzinātājas pieslēdzas tiešsaistei un seko līdzi, vai audzēkņi piedalās nodarbībā. Ja kāds audzēknis nepiedalās, audzinātāja sazinās un noskaidro, kas ar viņu noticis," vecākiem skaidroja direktore.


Dizaina un mākslas nodaļas grupu audzinātājas Violeta Ozola un Liāna Šidlovska dalījās pieredzē, kā attālināto mācību laikā notiek sadarbība ar audzēkņiem un viņu vecākiem. Lai nodrošinātu aktīvu audzēkņu  līdzdalību mācību procesā, pēc jau izstrādāta modeļa tiek uzturēta saikne starp pedagogiem, grupu audzinātājiem, audzēkņiem un viņu vecākiem, problēmu gadījumā iesaistoties arī pašvaldību sociālajiem dienestiem.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48977

2021. gada 20. janvārī, 20:01, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet