Atgriezties pie raksta

Pasākumā "Cits bazārs" apbalvo Ogres tehnikuma skolēnu mācību uzņēmumu

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākumā "Cits bazārs", ko organizē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), pasniegtas balvas  labākajiem SMU deviņās nominācijās.

Nominācijā "Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums" vidusskolu grupā tika apbalvoti trīs laureāti, kuri saņēma naudas balvas no "Printful" savas inovācijas tālākai attīstībai.


Laureātu vidū arī SMU "SensDrums" komanda no Ventspils 2. vidusskolas un Ogres tehnikuma skolēniem, kas radījuši elektroniskās bungas ar sensoriem. Elektroniskās bungas ar sensoriem reaģē uz pieskārienu ar skaņu un mirgojošu, krāsainu gaismiņu ar aplikāciju telefonam.


Komandu no Ventspils 2.vidusskolas pārstāvēja Helēna Reizniece un Arina Ustinova, savukārt no Ogres tehnikuma - 4. kursa Multimediju dizaina specialitātes audzēkne Beāte Berkmane.


Līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem šogad "Cits bazārs" notika vēl nebijušā formātā – tiešsaistē. "Cits bazārs" e–katalogā savus izstrādājumus piedāvāja 300 SMU no visas Latvijas un pasākuma laikā interneta vietni apmeklēja 45 000 pircēju.
 
"Šogad skolēni ļoti veiksmīgi tika galā ar izaicinājumu – pievērst pircēja uzmanību un pirmo reizi pārdot izstrādājumus tikai internetā. Pārliecinājāmies, ka jaunā paaudze ir prasmīga digitālajā vidē un to apliecina gan skolēnu mācību uzņēmumu augstā aktivitāte sociālajos tīklos, gan "Cits bazārs" e- kataloga apmeklētāju skaits. Īsā laikā esam integrējuši e-komercijas iespēju Skolēnu mācību uzņēmumu programmā, līdz ar to jaunie uzņēmēji caur šo izglītības metodi iegūst vēl vairāk," stāsta "JA Latvia" valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48746

2020. gada 21. decembrī, 10:02, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet