Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikuma pedagogi un darbinieki ar saviem vaļaspriekiem pārsteidz kolēģus Foto

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Ogres tehnikuma bibliotēkā skatāma izstāde "Darbinieku vaļasprieki", kuras autori ir pedagogi, grāmatveži, lietveži, tehniskie darbinieki, kā arī darbinieku ģimenes locekļi.

Adīti cimdiņi un zeķītes, tamborētas vestītes, krustdūrienā izšūtas glezniņas, keramikas trauki, rotas un Ziemassvētku apsveikumi – tā ir tikai neliela daļa no izstādē redzamajiem eksponātiem.


"Šobrīd pedagogi pārsvarā strādā attālināti un bibliotēkā iegriežas reti, bet labprāt izvēlas kādu darbiņu Ziemassvētku dāvanām," stāsta bibliotekāre Agita Gauruča.
Izstādē redzamos darbiņus var iegādāties, tāpēc to klāsts nemitīgi mainās. Ļoti iecienīti ir dienesta viesnīcas skolotājas, mākslinieces Gunta Polukejevas Ziemassvētku apsveikumi. Liels pieprasījums arī pēc Agitas Gauručas pašas audzētajiem un gatavotajiem žāvētajiem ķiplokiem, kas safasēti šķēlītēs, granulās un pulverī, kā arī ķirbju sukādēm.


OT bibliotēkā kopā ar grāmatām, cita citu lieliski papildinot, visa gada garumā sadzīvo arī izstādes. Šogad apmeklētājus februārī iepriecināja izstāde "Svečturu parāde" un Guntas Polukejevas gleznu izstāde "Dabas ieskautie", martā varēja apskatīt Ogres novada Kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas "Saiva" meistaru austos lakatus. Savukārt oktobrī bibliotēkā tika atklāta unikāla un neparasta izstāde "Tikai papīrs". Tās autors - Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas 9.klases skolnieks Marks Dāvids Logins – Dizaina un mākslas nodaļas audzēkņiem vadīja origami meistardarbnīcu, ierādot papīra locīšanas mākslas pamatus.
"Darbinieku vaļasprieki" ir šī gada noslēdzošā izstāde, kas turpināsies līdz Ziemassvētkiem.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48688

2020. gada 13. decembrī, 11:11, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Airisa Lepere • 2020. gada 13. decembrī, 21:12
Prieks par skaistiem darbiņiem . Lai jauks Ziemassvētku gaidīšanas laiks !

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet