Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikuma audzēknei Elīnai Kristiānai Rīterei pirmā personālizstāde Foto

No 1.novembra mākslas telpā "Ceturtā priede" Ogrē, Grīvas prospektā 4b, skatāma mākslinieces Elīnas Kristiānas Rīteres izstāde "Pozitīvais Negatīvajā".

Elīna Kristiāna Rītere ir ogrēniete, mācījusies Ogres 1.vidusskolā un Ogres Mākslas skolā (tagad Ogres Mūzikas un mākslas skola), bet šobrīd ir Ogres tehnikuma Dizaina un mākslas nodaļas 3.kursa audzēkne un apgūst interjera dizainu.


"Zīmēju jau no četru gadu vecuma. Brīvo laiku patīk pavadīt radot jaunus mākslas darbus," atklāj māksliniece. "Neesmu pievērsusies kādai noteiktai tematikai. Kad sāku gleznot, ļauju sevi vadīt intuīcijai."


Elīnai tā ir pirmā personālizstāde, kurā apskatāmi 30 darbi – gan gleznoti, gan zīmēti ar marķieriem. Māksliniece atklāj, ka radošam darbam viņu motivē Ogres tehnikuma Dizaina un mākslas nodaļas vide un brīnišķīgie pasniedzēji. Īpaša saikne viņai izveidojusies ar Daci Runču, Līvu Graudumnieci un Armandu Puču. Portāls "OgreNet.lv" izstādes atvēršanas dienā sastapa Līvu Graudumnieci un Armandu Puču, kuri bija atnākuši apsveikt savu audzēkni un dalīties priekā ar viņas panākumiem.


"Esmu patīkami pārsteigta par Elīnas veikumu. Viņa ir nedaudz noslēpumaina, tāpēc nezināju, ka ir tik daudz darbu, lai sarīkotu personālizstādi," atzīst L.Graudumniece. "Nodarbībās var just viņas interesi par mākslas vēsturi, ko es mācu audzēkņiem. Elīnai ir savs viedoklis par mākslu, un tas ir ļoti pozitīvi vērtējams."


Elīnas Kristiānas Rīteres izstāde "Negatīvais pozitīvajā" mākslas telpā "Ceturtā priede" uzsāk jaunu izstāžu sēriju "Mēneša mākslinieks", kurā katru mēnesi ogrēnieši un Ogres viesi tiks priecēti ar jaunu izstādi. Decembrī varēsim iepazīt Guntas Būmeistares mākslu.


Kā atklāj mākslas telpas īpašniece Sanita Bitko, Elīnas veidotie darbi ļoti sasaucas ar Halovīna noskaņu, tāpēc izstāde atvērta tieši 31.oktobrī. Māksliniece bija parūpējusies arī par atbilstošu imidžu.


Izstādi varēs aplūkot līdz novembra beigām, un iepatikušos darbus arī iegādāties. Izstāde atvērta no plkst.10.00 līdz 17.00.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48364

2020. gada 3. novembrī, 20:53, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Vera • 2020. gada 4. novembrī, 14:15
Interesanti darbi. Paldies par informāciju.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet