Atgriezties pie raksta

Erasmus dienas Ogres tehnikumā iedvesmo audzēkņus iepazīt sevi un Eiropu Foto

15. un 16 oktobrī Ogres tehnikuma audzēkņiem bija iespēja uzzināt vairāk par Erasmus+ projektiem un iespējām piedalīties tajos, apmeklējot informācijas stendu Ogres tehnikuma foajē.

"Erasmus dienas Ogres tehnikumā notiek Eiropas mēroga pasākuma "Erasmus dienas 2020" ietvaros. Šo dienu mērķis ir stāstīt par Eiropas vērtībām, mobilitāšu ieguvumiem un Erasmus+ projektu rezultātiem," stāsta Ogres tehnikuma Starptautisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Jasinska. "Citkārt Erasmus dienas Ogres tehnikumā ir atzīmētas plašākā mērogā, bet šogad sakarā ar valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem esam sagatavojuši trīs video, kuros tehnikuma audzēkņi dalās pieredzē par Erasmus+ projektā uzkrāto pieredzi un gūtajām atziņām."


Speciāli šim pasākumam veidotajā bukletā audzēkņi varēja iepazīties ar projekta dalībnieku piedzīvoto ārzemju praksēs. Kāds redzējis klātienē spēlējam slaveno portugāļu futbolistu Krištianu Ronaldu, kāds cits pirmo reizi bijis pie okeāna, bet vēl kāds, būdams tik tālu no Latvijas un savas mācību iestādes, pirmo reizi sajutis, ka viņa darbu novērtē. Projekta dalībnieki atzinīgi vērtē iespēju iepazīt citas valstis, cilvēkus un kultūru.


Par Erasmus dienām vislielākā interese bija pirmo kursu audzēkņiem, kuri vēl tikai plāno pieteikties Erasmus+ projektam. Viņiem tika dots uzdevums kartē pēc iespējas īsākā  laikā atrast dažādas Eiropas valstis. Ātrākie, veiksmīgākie un precīzākie saņēma balvu. Par godu Erasmus dienām bija sagatavotas speciāli iesaiņotas konfektes ar Ogres tehnikuma un Erasmus logo.
Erasmus+  ir Eiropas Savienības izglītības, jaunatnes un sporta programma. Ogres tehnikums Erasmus+  projektos piedalās jau no 2011.gada. “Mums vidēji ir 70-80 audzēkņu mobilitātes un apmēram 20-30 pedagogu mobilitātes gadā. Audzēkņi dodas praksē ārpus Latvijas robežām, kā arī pieredzes apmaiņas braucienos, lai ar jauniešiem no citām valstīm diskutētu par diskrimināciju, toleranci, brīvā laika pavadīšanas iespējām un iesaistītos dažādās citās aktivitātes,” norāda S.Jasinska.


Ogres tehnikumam ir sadarbības partneri vairāk nekā 20 ES valstīs un ES kandidātvalstīs.


Pagājušajā mācību gadā audzēkņu mobilitātes projekta ietvaros bija ieplānotas 2020.gada martā, aprīlī, maijā un jūnijā. Taču sakarā ar Covid-19 pandēmiju lidojumi uz Eiropas valstīm tika atcelti. Tie 70 Ogres tehnikuma  audzēkņi, kuri bija kļuvuši par projekta dalībniekiem, to varēs īstenot šī mācību gada nogalē. Kā informē S.Jasinska, šajā mācību gadā ir saņemts finansējums 78 prakšu mobilitātēm. Šie audzēkņi ārvalstu praksēs dosies nākamajā mācību gadā.


Piedalīties Erasmus+ projektā ir iespēja visiem Ogres tehnikuma audzēkņiem, taču ir arī daži nosacījumi – jābūt sekmīgam, nedrīkst būt neattaisnoti kavējumi, jāprot angļu valoda saziņas līmenī, jābūt atbildīgam, jo jaunietis šajā praksē pārstāv ne tikai savu mācību iestādi, bet arī valsti.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48249

2020. gada 20. oktobrī, 10:44, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet