Atgriezties pie raksta

Skolnieks no Ķeguma atklāj jau septīto izstādi un vada nodarbību Ogres tehnikuma audzēkņiem Foto

8.oktobrī Ogres tehnikuma Dizaina un mākslas nodaļas Interjera izglītības programmas audzēkņu grupa un citi interesenti izmantoja iespēju piedalīties Marka Dāvida Logina vadītajā origami meistardarbnīcā.

Ogres tehnikuma bibliotēkā atklāta unikāla un neparasta izstāde "Tikai papīrs", kas jau pirmajās dienās izpelnījusies lielu skatītāju interesi. Tās autors ir Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas 9.klases skolnieks Marks Dāvids Logins, kurš mākslas pamatus apguvis Ogres Mūzikas un mākslas skolas Ķeguma klasē. Marks Dāvids dzīvo Ķegumā un līdz 7.klasei mācījās Ķeguma Komercnovirziena vidusskolā. Interese par padziļinātu matemātikas apguvi viņu aizveda uz Rīgas Valsts 2.ģimnāziju. Matemātika un aizraušanās ar origami – seno papīra locīšanas mākslu – ir ļoti cieši saistītas.


"Šajā mākslas veidā mani piesaista tas, ka jābūt ļoti precīzam. Ja netiks ievērota precizitāte, nebūs rezultāta," atklāj Marks Dāvids.


Ar origami Marks Dāvids sāka nodarboties pirms septiņiem gadiem, kad krustmāte viņam uzdāvināja mazu kustīgo origami modeļu grāmatiņu. "Es sāku locīt visus origami pēc kārtas. Tas mani iedvesmoja iemācīties arvien vairāk un vairāk. Nākotnē plānoju izveidot vēl sarežģītākus origami, kā arī izdomāt pats savējos," stāsta Marks Dāvids.


Kā atklāj mākslinieks, viņš pašlaik sācis locīt vissarežģītāko origami pasaulē, kura izmērs ir 2x2 metri. Ņemot vērā sarežģītības pakāpi, Japānas pūķi viņš plāno pabeigt divu gadu laikā. Līdz šim laikietilpīgākais bija dinozaura atveidojums, kas prasīja divus mēnešus darba.


Ar savu neparasto talantu Marks Dāvids Logins šogad debitē arī Latvijas Televīzijas talantu šovā "Ko tu proti, Latvija?".


Izstāde Ogres tehnikuma bibliotēkā būs apskatāma līdz 6.novembrim.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48172

2020. gada 11. oktobrī, 19:38, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Velta • 2020. gada 13. oktobrī, 15:45
Mark, Dāvid! Lai šādu darbu darītu, nepieciešama pacietība, precizitāte, mērķtiecība, sevis disciplinēšana un stingrs gribasspēks. Lai Tev tā visa nepietrūktu.
Velta Erna Lace • 2020. gada 13. oktobrī, 15:42
Mark, Dāvid! Lai šādu darbu darītu, nepieciešama pacietība, precizitmērķtiecība , mērķtiecība

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet