Atgriezties pie raksta

Atklāj jaunuzcelto Ogres tehnikuma multifunkcionālo halli Foto

5.oktobrī norisinājās Ogres tehnikuma multifunkcionālās halles atklāšanas pasākums, kurā tika pārgriezta citkārt neierasta simboliskā lenta - Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņu un pedagogu ceptā kūka vairāku metru garumā.

Saldās lentas griešanā piedalījās Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante, Izglītības un zinātnes ministrijas, Centrālās finanšu un līguma aģentūras, Valsts izglītības attīstības aģentūras, SIA "2B Arhitekt", SIA "Būvkore", Ogres tehnikuma Konventa, kā arī Ogres, Ikšķiles, Kokneses un Gulbenes novadu pašvaldību pārstāvji.


"Šodien Ogres tehnikumā ir liels notikums – tiek atklāta multifunkcionālā halle, kas ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā un valsts budžeta līdzfinansētā projekta noslēdzošais objekts," uzrunājot klātesošos, uzsvēra I.Brante. "Paldies visiem, kuri piedalījušies šī projekta īstenošanā!"


Vislielāko pateicību par ieguldījumu projekta īstenošanā saņēma I.Brante un Starptautisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Jasinska.


Ogres tehnikums Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta īstenošanu sāka 2014.gada janvārī. Projekta pirmajā kārtā tika uzbūvēts mācību korpuss un angārs, savukārt otrajā kārtā – pārbūvēta dienesta viesnīca un uzbūvēta multifunkcionālā halle. Nākamajā plānošanas periodā savu kārtu gaida stadions un divu dienesta viesnīcu pārbūve.


Līgums starp Ogres tehnikumu (OT) un SIA "BūvKore" par multifunkcionālās halles būvdarbu uzsākšanu tika noslēgts 2018.gada 16.oktobrī.


2019.gada 9.jūnijā Ogres tehnikumā (OT) svinīgā pasākumā topošās multifunkcionālās halles sienā ievietota vēsturiskā laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Šī gada 6.februārī multifunkcionālā halle tika nodota ekspluatācijā, bet ēkas svinīgā atklāšana, kas bija paredzēta martā, aizkavējās sakarā ar valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.


Multifunkcionālā halle tiks izmantota sporta nodarbībām un pasākumu rīkošanai. Līdz šim Ogres tehnikuma audzēkņiem sporta nodarbības tika organizētas Ogres novada Sporta centra hallē un stadionā, bet kultūras un atpūtas pasākumi – Ogres novada Kultūras centrā.


Īpaši gandarīts par jauno būvi ir Ogres tehnikuma sporta darba organizators Māris Kurilovičs.


"Ēka ir uzcelta, tagad šajā zālē ir jāiedzīvina sportiskais gars," atzīst M.Kurilovičs. "Hallē notiks sporta stundas, treniņi, sacensības. Jaunajā hallē izveidots basketbola laukums ar transformējamiem groziem un diviem volejbola laukumiem. Zāli sadalot ar speciālu transformējamu aizkaru, vienlaikus var notikt nodarbības divām audzēkņu grupām. Pieejamas arī divas papildu zāles – trenažieru un aerobikas. Sagādāts viss nepieciešamais aprīkojums, lai audzēkņi var nodarboties ar sportu un fiziski attīstīties."


Savukārt skatuve izveidota tā, lai mēģinājumu process netraucētu sporta aktivitātēm. Hallē izbūvētās skatītāju tribīnes sniedz iespējas rīkot pasākumus 995 skatītājiem ar 680 sēdvietām zālē un 315 sēdvietām tribīnēs.


Svinīgā pasākuma dalībniekus ar priekšnesumiem sveica dziedātāja Ieva Kerēvica un Ogres tehnikuma tautisko deju kolektīvs "Solis".

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/48107

2020. gada 5. oktobrī, 19:14, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet