Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikums noslēdz sadarbības līgumu ar Lielvārdes novada uzņēmumu SIA "Haitek Latvia"

Pasākuma "Mežs ienāk Jelgavā 2020" laikā 18.septembrī viens no svarīgākajiem notikumiem bija savstarpēja sadarbības līguma parakstīšana starp Ogres tehnikumu un SIA "Haitek Latvia", kas ir oficiālais meža tehnikas zīmola "KOMATSU" pārstāvis.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte sadarbībā ar nozares organizācijām un uzņēmumiem "Meža dienu 2020" ietvaros jau trešo reizi organizēja pasākumu "Mežs ienāk Jelgavā 2020", kurā piedalījās arī Ogres tehnikums – vienīgā mācību iestāde Latvijā, kas sagatavo mežsaimniecības jomas speciālistus.


Pasākuma laikā interesentiem bija iespēja iepazīt jaunākās tehnoloģijas un tehniku, kas tiek izmantota meža apsaimniekošanā. Uzņēmumi, kas nodarbojas ar Latvijā iegūtas koksnes pārstrādi, stāstīja un rādīja, kā koksnei tiek pievienota vērtība, radot ekoloģiskus produktus, kas nes Latvijas vārdu pasaules eksporta tirgos. Pirmo reizi pasākumā bija aicināti piedalīties arī uzņēmēji, kuri no Latvijas mežos iegūtās koksnes un nekoksnes produktiem ražo dažādus izstrādājumus.


"Pamatojoties uz uzņēmēju lūgumu, pasākuma laikā noslēdzām līgumu ar SIA "Haitek Latvia", lai kopsadarbībā īstenotu izglītības programmas gan audzēkņiem, gan pedagogiem par jaunākajām tehnoloģijām mežsaimniecībā," norāda OT direktore Ilze Brante.


Līgums paredz sadarbību izglītības un zinātnes jomā, uzņēmuma darbinieku iesaistīšanos profesionālās izglītības programmu izstrādē un īstenošanā ar mērķi veicināt Ogres tehnikuma audzēkņu kvalitatīvu apmācību un profesionālo attīstību atbilstoši mūsdienu mežistrādes nozares darba tirgus prasībām.


Līgumu parakstīja SIA "Haitek Latvia"  izpilddirektors Sergejs Sudarevs un Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante.


"SIA "Haitek Latvia" pieņems praksē un darba vidē balstītās mācībās mūsu audzēkņus. Sadarbosimies arī tādā jomā, ka uzņēmums mācību iestādei dos forvardera un harvestera demo versiju, ko varēs izmantot prasmju pilnveidošanai Ogres tehnikuma mežā," sadarbību ieskicē I.Brante.


Ogres tehnikumu pasākumā 'Mežs ienāk Jelgavā 2020" pārstāvēja kokgāzēju komanda, ko vada Mežsaimniecības, kokizstrādājumu un medību nodaļas profesionālo priekšmetu skolotājs Armands Lapiņš. Kopā ar savu iepriekšējo profesionālās izglītības iestādi pasākumā piedalījās arī OT Mežsaimniecības, kokizstrādājumu un medību nodaļas absolventi, kuri pašlaik ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti. Savulaik viņi OT kokgāzēju komandas sastāvā pārstāvēja Latviju starptautiskās sacensībās.


I.Brante plāno radīt apstākļus, lai bijušie audzēkņi varētu treniņiem izmantot OT materiālo bāzi, jo OT kokgāzēju komandas treneris Armands Lapiņš ir uzņēmies atbildību arī par profesionālās Latvijas kokgāzēju komandas sagatavošanu. Pasākumā Jelgavā paraugdemonstrējumus sniedza gan audzēkņi, ga profesionāļi. Tikai veicinot savstarpējo sadarbību un pieredzes apmaiņu starp tehnikuma audzēkņiem un profesionāliem kokgāzējiem var nodrošināt paaudžu pēctecību, norāda I.Brante.


Ogres tehnikums saņēma pasākuma organizatoru Pateicību par piedalīšanos un atbalstīšanu meža nozares pasākumā "Mežs ienāk pilsētā".

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/47993

2020. gada 22. septembrī, 16:57, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet