Atgriezties pie raksta

OT audzēkņi un pedagogi Latvijas novadu Siera dienā Jelgavā dzied, vāra zupu un tirgo sierus Foto

Ogres tehnikums ir biedrības "Siera klubs" biedrs un vienmēr aktīvi atbalsta biedrības rīkotos pasākumus, tostarp jau trešo reizi piedaloties Latvijas novadu Siera dienā, kas šoreiz augusta nogalē notika Jelgavā.

"Mēs esam ļoti pateicīgi biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētājai Vandai Davidanovai, kura, neraugoties uz to, ka mācību iestādēs augustā ir vasaras brīvlaiks, uzaicināja mūsu audzēkņus un pedagogus uz Siera dienu, kas šoreiz notika Jelgavas pilsētas svētku ietvaros," saka Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante.


Ogres tehnikuma pārstāvji pirms pāris gadiem piedalījušies Latvijas novadu Siera dienā Rēzeknē, pērn – Ikšķilē, bet šoreiz kārta pienākusi Jelgavai.


Šie Siera svētki bija īpaši ar to, ka tajos pirmo reizi tika organizēta siera zupu parāde. Pieci izcilākie pavārmākslas meistari katrs pēc savas receptes vārīja siera zupu. Meistarīgāko pavāru vidū tika izvēlēta arī Ogres tehnikuma Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo priekšmetu skolotāja Zinaīda Bāra.


"Svētkos gatavojām Spēkavīra zupu, kurai pievienots  Jaunpils pienotavas ražotais siers "Spēkavīrs", kā arī citi rudens sezonai atbilstoši produkti, tostarp sīpoli, burkāni, tomāti, selerijas. Zupu pasniedzām kopā ar siera kraukšķīšiem beciņu veidā. Šādi noformējām jau gatavu porciju," stāsta Z.Bāra.


Svētku apmeklētāji, kuru vidū bija arī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, degustēja un atzinīgi novērtēja gardās siera zupas. "Siera svētki neapšaubāmi ir labs veids, kā iedzīvotājiem dažādās Latvijas vietās iepazīties ar Latvijas  siera ražotājiem un produkciju, ko viņi piedāvā. Katru gadu biedrība "Siera klubs" nāk ar jaunām iniciatīvām, jaunām idejām. Šoreiz tā ir Siera zupu parāde. Daudzas tautas lepojas ar savām zupām, kuru pamatā ir siers. Arī mēs Latvijā varam radīt piecas dažādas siera zupas no dažādiem sieriem. Latvijas siers un tā visdažādākie veidi ir mūsu bagātība, ar ko mēs vienmēr lepojamies," norāda zemkopības ministrs.


OT Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas pedagogi un audzēkņi ne tikai gatavoja siera zupu, bet arī skolotājas Lilitas Melderes vadībā apkalpoja viesus.


Svētku apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja OT vokālā ansambļa solists Ainārs Krastiņš, viesis - dziedātājs Marko Ojala, ansambļa vadītāji – interešu izglītības pedagogi Liene un Reinis Grīnhofi.


I.Brante atklāj, ka gan Ainārs Krastiņš, kurš apgūst datorsistēmu tehniķa profesiju, gan arī citu nodaļu audzēkņi un pedagogi aktīvi iesaistījās dažādu siera ražotāju gatavoto sieru tirgošanā un reklamēšanā. Lai jaunie pienākumi labāk veiktos, pirms tam padomu neliedza AS "Limbažu piens" tirdzniecības vadītāja Latvijā Signe Seile.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/47984

2020. gada 21. septembrī, 20:57, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet