Atgriezties pie raksta

Četri OT audzēkņi iekļūst konkursa "Gada jaunais autovadītājs" finālā un iegūst balvu katrs savai grupai Foto

10.septembrī Ogres tehnikumā (OT) viesojās Ceļu satiksmes drošības direkcijas instruktoru komanda, lai vadītu teorētiskās un praktiskās nodarbības Mežsaimniecības, kokapstrādes un medību nodaļas audzēkņiem. Šāda iespēja radās pateicoties OT audzēkņu veiksmīgajai dalībai konkursā "Gada jaunais autovadītājs".

Četras Mežsaimniecības, kokapstrādes un medību nodaļas audzēkņu grupas iekļuva konkursa finālā, ko nodrošināja grupu līderu – Alena Bitenieka (2MT), Vernera Grandberga (2MO2), Raivja Dišlera (3MT), Daniela Konstanta (4MH) - izcilās zināšanas diagnostikas darbā par drošību ceļu satiksmē, skolēnu zināšanu, attieksmes un potenciālās rīcības novērtēšanai.


Konkursa teorētiskā kārta noslēdzās ar Skrundas vidusskolas 10. klases uzvaru, savukārt, Ogres tehnikuma audzēkņi izcēlās ar vislielāko dalībnieku skaitu un veselas četras grupas iekļuva labāko trīsdesmitniekā, kas kvalificējas konkursa otrajai kārtai. Organizatori arī uzsvēra, ka OT audzēkņi bija visaktīvākie dalībnieki.


Konkursa teorētiskajā kārtā piedalījās vairāk nekā 2300 jauniešu no 146 vidējās izglītības mācību iestādēm visā Latvijā.


Finālisti izcīnīja satiksmes drošības apmācības ar auto apgāšanās stendu un alkohola reibumu imitējošām brillēm, kas audzēkņiem populārā un atraktīvā veidā ļāva paraudzīties uz satiksmes drošību no cita skatu punkta.


Pirmajā daļā instruktori ar dažādiem piemēriem skaidroja un atsvaidzināja atmiņā ceļu satiksmes noteikumus, bet otrajā daļā praktiski varēja izmēģināt, kā ir atrasties automašīnā, kad tā ir avarējusi, apgāzusies otrādi un kā pareizāk un bez liekām traumām izkļūt laukā.


"Pēc griešanās automašīnā sapratu, ka turpmāk lielāka uzmanība jāpievērš tam, lai pats un līdzbraucēji piesprādzētos," saka Verners Grandbergs. "Noderēs arī teorētiskā daļa, kur populārā veidā skaidroja satiksmes noteikumus. Autoskolā māca teoriju, bet te instruktori parādīja arī praktiski, kāpēc jāmācās satiksmes noteikumi."


Verners šobrīd vēl tikai uzsācis mācības autoskolā, taču jau ieguvis motorollera vadītāja apliecību. Savukārt Alenam Biteniekam ir ne tikai mopēda vadītāja apliecība, bet arī tiesības vadīt traktortehniku. Jaunieši atzīst, ka viņu izvēlētajās profesijās bez tiesībām vadīt dažādus transportlīdzekļus strādāt nemaz nav iespējams. Interese un zināšanas par tehniku, protams, veicināja arī sasniegumus konkursā. Alens atklāj, ka konkurss viņam palīdzējis atsvaidzināt satiksmes noteikumus. Arī Verners piebilst, ka ar gūtajām zināšanām un pieredzi nav bijis problēmu atbildēt uz konkursa jautājumiem.


Finālisti ir pateicīgi arī savām grupu audzinātājām Anitai Stikutei un Vijai Vīksnai par atbalstu un pamudinājumu piedalīties konkursā. Lai arī saskaņā ar konkursa nolikumu, lai kvalificētos otrajai kārtai, bija jāpiedalās trijiem pārstāvjiem no klases, Mežsaimniecības, kokizstrādājumu un medību nodaļas grupu audzēkņi piedalījās kā vienots kolektīvs.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/47897

2020. gada 11. septembrī, 20:25, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet