Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikums uzsāk jauno mācību gadu Foto

1.septembrī Zinību dienu svinēja arī Ogres tehnikuma (OT) audzēkņi un pedagogi, pulcējoties nupat uzceltajā Multifunkcionālajā hallē, kur šovasar jau notika centralizētie eksāmeni un izlaidumi.

Vispirms audzēkņi atsevišķi pa nodaļām tikās ar Ogres tehnikuma vadību un administrāciju. Ogres tehnikumā ir četras nodaļas - Dizaina un mākslas nodaļa, Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļa, Mežsaimniecības, kokizstrādājumu un medību nodaļa, Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļa. 


Uzsākot jauno mācību gadu, Zinību dienā katras nodaļas audzēkņus sveica Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante: "Jums ir tā laime apgūt zināšanas Ogres tehnikumā. Mēs ļoti cenšamies, lai Ogres tehnikuma izglītības kvalitāte būtu ļoti augstā līmenī, lepojamies ar pedagogiem, ar kuriem darbojoties audzēkņi spēj daudz sasniegt. Viss ir atkarīgs no jums pašiem, tāpēc aicinu būt atbildīgiem, iesaistīties aktivitātēs un izmantot tehnikuma sniegtās iespējas."


Kopumā šogad Ogres tehnikumā 1.kursā mācības uzsākuši 470 audzēkņi. Visvairāk pirmkursnieku ir Mežsaimniecības, kokizstrādājumu izgatavošanas un medību nodaļā, kur zinības apgūs 198 jaunieši. Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļā 1.kursā mācīsies 120, Dizaina un mākslas nodaļā – 96, bet Viesnīcu un restorānu nodaļā – 56 audzēkņi.


Vispopulārākā profesija, ko vēlas apgūt pamatskolu un vidusskolu absolventi, ir meža mašīnu operators. Šo izglītības programmu izvēlējušies 94 jaunieši (69 ar pamatskolas un 25 ar vidusskolas izglītību). Otra populārākā profesija ir datorsistēmu tehniķis – 55 audzēkņi. Trešajā vietā ierindojas mežsaimniecības tehniķi, par kuriem izvēlējušies kļūt 47 jaunieši. Liela interese ir arī par multimediju dizaina speciālista un pavāra profesiju – attiecīgi 39 un 38 audzēkņi. Pirmo sešinieku noslēdz spēkratu mehāniķi. Šajā izglītības programmā mācības 1.kursā uzsākuši 47 audzēkņi. Programma tiek īstenota tikai otro gadu, bet jau iekļuvusi sešu populārāko skaitā.


Uz vakantajām izglītības programmām uzņemšana vēl turpinās, tāpēc precīzu no jauna uzņemto audzēkņu skaitu varēs uzzināt tikai septembra beigās. Ne visi jaunieši, kuri vēlējās iestāties tehnikumā tika uzņemti, jo uz atsevišķām programmām bija liels konkurss. Šogad tika uzņemti arī jaunieši ar vispārējo vidējo izglītību, lai par valsts budžeta līdzekļiem apgūtu tautsaimniecībā nepieciešamas profesijas, kā, piemēram, meža mašīnu operators un lietvedis.

Viens no šī mācību gada izaicinājumiem ir arī kompetenču pieejas ieviešana. Jaunais mācību saturs attiecas arī uz profesionālo izglītību, veidojot sadarbību starp vispārējās izglītības un profesionālajiem priekšmetiem. Kā norāda I.Brante, profesionālajās izglītības iestādēs kompetenču izglītību īstenot ir daudz vieglāk, jo audzēknis, kurš, piemēram, mācās par mēbeļu galdnieku, tūlīt pat praksē var pielietot matemātikā un fizikā iegūtās zināšanas. Bez īpašas pārliecināšanas audzēknis saprot, kāpēc jāmācas mērīt laukumu, augstumu, garumu.


Pēc tikšanās ar tehnikuma vadību 1.kursu audzēkņi iepazinās ar saviem audzinātājiem. OT audzēkņu pašpārvalde 1.kursu audzēkņiem bija sagatavojusi arī orientēšanās spēli "Iepazīsti Ogri!", kuras laikā iegūtā informācija palīdzēs tiem audzēkņiem, kuri iestājušies tehnikumā no citām pilsētām. Lai Zinību diena paliktu atmiņā, bija iespēja izmantot arī Foto kastes pakalpojumus.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/47796

2020. gada 2. septembrī, 15:09, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Jānis • 2020. gada 2. septembrī, 16:48
Arvien resnāki paliek...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet