Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikumu absolvē "SkillsLatvia" zelta medaļu ieguvēji – Ivo Mirķis un Daniels Oborenko Foto

Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļas izlaidumā AS "HansaMatrix" Ogres ražotnes vadītājs Arnis Irbens uzteica absolventu izvēli saistīt savu turpmāko dzīvi ar tehnoloģijām.

Īpaši šīs nodaļas izlaidumā tika sumināti deviņi elektronikas tehniķi, kuri četru gadu garumā paralēli teorētiskajām zinībām tehnikumā AS "HansaMatrix" apguva darba vidē balstītas mācības.


"Es jums vēlos teikt lielu paldies par mūsu sadarbību, jo mēs, pedagogu kolektīvs, un jūs kopā veidojām profesionālās izglītības kompetences centru "Ogres tehnikums". Bez jūsu startiem un uzvarām profesionālās meistarības konkursos, bez jūsu līdzdalības darba vidē balstītās mācībās un citos pasākumos, mēs neizpildītu profesionālās izglītības kompetences centra kritērijus," sveicot absolventus, uzsvēra Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante. "Ogres tehnikumā ir laba izglītības kvalitāte, jo ar mums kopā ir nozares uzņēmēji. Jau 2013.gadā mēs sešu citu profesionālo izglītības iestāžu skaitā kļuvām  par pilotskolu, kas sāka darba vidē balstītās mācības elektronikas tehniķiem uzņēmumā "HansaMatrix". Jūs esat sagatavoti kā konkurētspējīgi speciālisti."


AS "HansaMatrix" Ogres ražotnes vadītājs Arnis Irbens, akcentēja, ka elektronika ir ne tikai šodienas, bet arī nākotnes profesija.


"Pēdējā pusgada laikā esam redzējuši, cik lieli un sarežģīti izaicinājumi mēdz būt pasaulē. Ļoti daudzi uzņēmumi nodrošināja savu darbību ārpus birojiem. Arī mūsu rūpnīcas darbinieki, cik vien iespējams, strādāja attālināti. Tas nebūtu iespējams bez tādu profesiju pārstāvjiem, kādu specialitāti esat izvēlējušies jūs. Novēlu apzināties savu iespējamo nozīmīgumu, lai jums izdodas sasniegt jūsu nākamās virsotnes un nest gan Ogres, gan Latvijas vārdu pasaulē," vēlēja A.Irbens. 


A.Irbens diviem Ogres tehnikuma absolventiem – Ivo Mirķim un Danielam Oborenko - pasniedza Latvijas elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidenta Normunda Berga parakstītu Pateicību par godprātīgu un profesionālu sadarbību ar nozares uzņēmējiem, īstenojot darba vidē balstītās mācības un dalību daudzveidīgos, ar nozari saistītos pasākumos, sekmējot nozares publicitāti un attīstību.


Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļas vadītāja Aļona Lukašenoka saņēma Latvijas elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas Pateicību par profesionālu sadarbību ar nozares uzņēmējiem, īstenojot darba vidē balstītas mācības, nodrošinot audzēkņu sagatavošanu atbilstoši darba tirgus prasībām.


"Nodaļa tādā formātā, kāds tas ir šobrīd, ir tikai 8 gadus. Pirmie mums bija datorsistēmu tehniķi, kas mācās jau divdesmito gadu. Pirms desmit gadiem pievienojās elektronikas tehniķi, un tikai pēc tam grāmatveži un klientu apkalpošanas speciālisti," atklāja A.Lukašenoka. "Elektronikas tehniķu izglītības programmai vienmēr bijuši raksturīgi izglītības sistēmas eksperimenti, tostarp darba vidē balstītas mācības un modulārās izglītības programmas."


Kā atzina A.Lukašenoka, visi minētie eksperimenti vainagojušies ar panākumiem. Divu gadu laikā, kopš profesionālās izglītības skolu audzēkņiem tiek organizēts nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss "SkillsLatvia" elektronikā, Ogres tehnikuma audzēkņi vienmēr ieguvuši augstākā kaluma medaļas. No šī gada absolventiem zelta medaļu 2018.gadā ieguva Daniels Oborenko, bet 2019.gadā – Ivo Mirķis. 


A.Lukašenoka uzsvēra, ka šī gada elektronikas tehniķu izglītības programmas kvalifikācijas eksāmenu rezultāti ir augstākie Ogres tehnikuma vēsturē - gan pēc vidējā vērtējuma, gan pēc profesionālās kompetences izglītības centra kritēriju izpildes. 


AS "Hansa Matrix" personāla speciāliste Renāte Ieviņa visiem elektronikas tehniķu izglītības programmas absolventiem pasniedza sertifikātus par darba vidē apgūtām mācībām.


Šajā mācību gadā Datorikas, elektronikas un administratīvā darba nodaļā kopumā ir 46 absolventi –  9 elektronikas tehniķi, 13 datorsistēmu tehniķi, 11 grāmatveži un 13 klientu apkalpošanas speciālisti.


Izlaidumā piedalījās arī SIA "Ogres rajona slimnīca" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs, jo ļoti daudzi šīs nodaļas audzēkņi – grāmatveži un klientu apkalpošanas speciālisti – slimnīcā bijuši praksē.


"Par Ogres tehnikuma izglītības kvalitāti varu teikt tikai tos labākos vārdus. Visi audzēkņi, kas pie mums bijuši praksē, ļoti veiksmīgi iekļāvušies kolektīvā un tikuši galā ar darba pienākumiem. Arī pašreiz pēc tehnikuma absolvēšanas esam pieņēmuši darbā divas grāmatvedes. Slimnīcas galvenā grāmatvede ir tehnikuma absolvente, kura turpināja studijas Latvijas Universitātē. Tehnikuma absolventes ir arī  sekretāre lietvede un iepirkumu speciāliste. Sadarbība ir plaša, un labākie no labākajiem tiek pieņemti adekvāti atalgotos amatos," sacīja D.Širovs.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/47308

2020. gada 10. jūlijā, 08:22, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet