Atgriezties pie raksta

Mācības Ogres tehnikumā – labs pamats darbam un tālākām studijām Foto

Ogres tehnikuma (OT) Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļu šogad absolvēja 46 jaunie profesionāļi – 17 viesmīlības pakalpojumu un 20 ēdināšanas pakalpojumu speciālisti, kā arī 9 pavāri, kas izglītību ieguvuši izglītības programmu īstenošanas vietā Rankā.

Svinīgajā izlaiduma pasākumā, kas sākās ar Latvijas valsts himnu un Latvijas valsts prezidenta Egila Levita video uzrunu, absolventus sveica Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante.


OT direktore absolventiem teica paldies par sadarbību četru gadu garumā, jo Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņu veikums vienmēr ir bijis uzskatāms un novērtējams gan tehnikuma, gan valsts un starptautiska līmeņa pasākumos. Šīs nodaļas audzēkņu klātie galdi un gatavotie ēdieni vienmēr ir bijuši tehnikuma vizītkarte.


"Tās ir tādas profesijas, kas noder ikvienam cilvēkam. Vienalga, kādu dzīves ceļu jūs izvēlēsities, saglabājiet tās zināšanas un prasmes, ko jūs esat apguvuši tehnikumā, attīstiet tālāk un pilnveidojiet sevi," vēlēja I.Brante. "Šodien jūs esat absolventi, bet jau rīt no jums dažs būs reflektants augstākajā mācību iestādē, bet kāds cits - darbinieks. Pēc dažiem gadiem būsit arī uzņēmēji, iestāžu vadītāji, kvalifikācijas eksāmenu eksperti, kuri vērtēs nākamo absolventu zināšanas un prasmes. Jūs, kā augstas raudzes profesionāļi, ieradīsities tehnikumā kā izglītības kvalitātes vērtētāji."


Labākie Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas absolventi saņēma Viesnīcu un restorānu asociācijas Pateicību: viesmīlības pakalpojumu speciālisti - Megija Augustāne, Lelde Braunšteina, Samanta Krafte, Laila Kļaviņa, Līga Šteina, Kristiāna Timma, Alīna Skromule, ēdināšanas pakalpojumu speciālisti – Laura Elfa Sadovska, Daniela Petrina, Anna Abakumova, Kaspars Dūna, Ritvars Liepnieks, Gints Marcinkevičs.


Absolventus sveica Restorānu servisa skolas pasniedzēja Gunta Stepanova, pasniedzot Gintam Marcinkevičam un Ritvaram Liepniekam ielūgumus uz Restorānu nedēļas pasākumiem restorānā "Ferma". Tā būs iespēja abiem jauniešiem, kuri šajā restorānā izgāja kvalifikācijas praksi, iepazīties ar restorānu arī no viesa, ne tikai darbinieka skatu punkta.  Pēc tehnikuma absolvēšanas Gints turpinās darbu šajā restorānā kā viesmīlis, kaut gan tehnikumā apguva ēdināšanas pakalpojumu izglītības programmu. Gints mācījās vienā kursā ar māsu Esēniju, kura savukārt ieguvusi darbu ne mazāk prestižā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā restorānā "Gūtenbergs".  Jau no pirmā kursa, iesaistoties darba vidē balstītās mācībās, audzēkņi iegūst praktiskā darba pieredzi un ir pilnvērtīgi speciālisti.


Kā portālam "OgreNet.lv" atklāja ēdināšanas pakalpojumu speciālists Kristaps Miķelsons, viņš mācību laikā ieguvis daudzpusīgas teorētiskās un praktiskās zināšanas, praktizējoties gan Latvijas, gan arī starptautiskā projekta ietvaros Spānijas un Austrijas restorānos. Kvalifikācijas praksei Kristaps izvēlējās kafejnīcu "Dainas" Ikšķilē, kur plāno nedaudz pastrādāt arī pēc izlaiduma, bet jau septembrī uzsāks studijas.


OT absolventiem ir iespēja ne tikai uzsākt darbu kādā no uzņēmumiem, bet arī turpināt studijas augstskolā. Apliecinājumu studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē valsts budžeta finansētā studiju programmā "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" saņēma Annija Mieze, Kristiāna Timma, Kaspars Dūna, Kristaps Miķelsons.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/47232

2020. gada 3. jūlijā, 12:38, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet