Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikumā eksāmeni notiks, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības

2.jūnijā Ogres tehnikuma 3.kursu audzēkņi, tāpat kā vispārizglītojošo vidējo mācību iestāžu 12.klašu skolēni, uzsāks centralizēto eksāmenu kārtošanu.

Šajā mācību gadā izglītības iestāžu vadītājiem ne tikai jāorganizē eksāmenu norise, bet saskaņā ar Covid-19 pandēmijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem jāveic arī virkne drošības pasākumu.


"Gan eksāmenu laikā, gan arī pirms un pēc tiem, jāievēro divu metru distance, tāpēc eksāmenus organizēsim mazās grupās. Tā kā centralizēto eksāmenu kārtošanai ir stingri reglamentēts norises laiks, tie vienlaikus notiks vairākās telpās. Piemēram, matemātikas eksāmenu audzēkņi kārtos 14 atsevišķos kabinetos," atklāj Ogres tehnikuma direktores vietniece izglītības jomā Ilze Dzirkale.


Savukārt 4.kursu audzēkņiem, kuri centralizētos eksāmenus nokārtoja pagājušā mācību gada beigās, jūnijs būs profesionālo kvalifikācijas eksāmenu laiks. Šos eksāmenus organizē mācību iestāde, un to norises laiku var izvēlēties patstāvīgi. Kvalifikācijas eksāmenos audzēkņiem savas prasmes jāapliecina arī praktiski, tāpēc ierobežoto darba vietu dēļ, lai ievērotu drošības prasības, eksāmeni notiks vairākas dienas. Piemēram, Ēdināšanas pakalpojumu izglītības programmas 4.kursa audzēkņi profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, sadaloties nelielās grupās, kārtos četras dienas. 


Ogres tehnikuma vadība izstrādājusi eksāmenu norises kārtību, ar kuru savlaicīgi iepazīstināti audzēkņi un pedagogi.


"Audzēkņiem ir izsūtīta visa iespējamā informācija par eksāmenu organizēšanu ārkārtējās situācijas apstākļos. E-klasē un tehnikuma mājas lapā var iepazīties ar informāciju, kas jāievēro gan audzēkņiem, gan pedagogiem. Grupu audzinātāji katram audzēknim individuāli izsūtīs informāciju pirms konkrētā eksāmena, lai varētu droši ierasties uz eksāmenu. Nekādiem pārpratumiem nevajadzētu rasties," norāda I.Dzirkale.


"Lai audzēkņi nedrūzmētos, ierašanās uz eksāmenu notiks pa vairākām ieejām. Viss ir savlaicīgi saplānots, uzzīmētas shēmas. Audzēkņiem tiks izdalītas sejas maskas, lūgsim viņus dezinficēt rokas un ievērot visus drošības pasākumus."


Eksāmenu organizēšana ārkārtējās situācijas laikā prasa arī papildu resursus, jo to norisē jāiesaista vairāk pedagogu nekā citkārt, klāsta I.Dzirkale. Par papildu drošību eksāmenu laikā rūpēsies arī Reģionālās drošības servisa un Ogres novada pašvaldības policijas darbinieki. Tehnikumā atradīsies mediķis, kurš raudzīsies, vai kādam no eksāmenu dalībniekiem nav novērojamas pazīmes par saslimšanu ar elpceļu slimībām. Tādā gadījumā audzēknis nevarēs kārtot eksāmenu. Visi dienesti kontrolēs, vai tiek ievērotas prasības.


Neraugoties uz to, ka ārkārtējās situācijas laikā mācības notika attālināti, I.Dzirkale pārliecināta, ka Ogres tehnikuma audzēkņi ir sagatavojušies centralizētajiem un profesionālās kvalifikācijas eksāmeniem. Tajos priekšmetos, kur bija nepieciešamas klātienes konsultācijas, piemēram, kvalifikācijas eksāmenu praktiskās daļas veikšanai, ievērojot visus drošības pasākumus, šī iespēja tika nodrošināta.


"Mēs esam darījuši visu iespējamo, lai audzēkņi varētu sekmīgi nokārtot centralizētos un profesionālās kvalifikācijas eksāmenus, kā arī radījuši atbilstošus apstākļus eksāmenu norisei," uzsver I.Dzirkale.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/46980

2020. gada 31. maijā, 18:13, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

letiņš • 2020. gada 31. maijā, 20:43
Latvijā šogad nebija un nav patreiz nekāda epidēmija. Tie ir debīlās valdības murgi. Nelieciet maskas un elpojiet dziļi! Par brīvu Latviju!
veģetatīvā distonija • 2020. gada 31. maijā, 19:15
pie veģetatīvās distonijas var būt paaugstināta ķermeņa temperatūra; un kā tas viens mediķis tiks ar visiem galā, ja pa visādām durvīm visādās telpās viss notiks?

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet