Atgriezties pie raksta

Pieaugušie varēs pieteikties attālinātajām mācībām Ogres tehnikumā (papildināts)

Ogres tehnikums ir to mācību iestāžu vidū, kas pēc Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) aicinājuma Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētajā pieaugušo izglītības projektā "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide" ietvaros plāno īstenot attālinātās mācības.

Ņemot vērā valdības izsludināto ārkārtējo situāciju visā valsts teritorijā un noteiktos ierobežojumus un aizliegumus, lai mazinātu Covid-19 vīrusa izplatību, laikā, kad mācības klātienē nav iespējams nodrošināt, pieņemts lēmums strādājošajiem palīdzēt apgūt kompetences attālināto mācību formā un izsludināt attālināto mācību kārtu.


Izglītības iestādes attālināto mācību atlasē profesionālās izglītības iestādes var pieteikt modulārās profesionālās izglītības programmas moduli vai moduļu kopu un profesionālās pilnveides izglītības programmu. 


"Ogres tehnikums projektam pieteiks profesionālās pilnveides izglītības programmu "Darbs ar programmu InDesign CC drukas un mediju tehnoloģiju nozarē" 160 stundu apjomā. Šo programmu vadīs Dizaina un mākslas nodaļas pedagoģe Dace Runča. Pieaugušajiem, kuri vēlēsies attālināti apgūt šo programmu, obligāts priekšnosacījums – jābūt atbilstošam datoram un programmnodrošinājumam, lai varētu patstāvīgi strādāt. Pēc mācību beigām klausītāji saņems apliecību par profesionālās pilnveides izglītības programmas apguvi," norāda Ogres tehnikuma direktores vietniece kvalitātes, attīstības un tālākizglītības darbā, Pieaugušo izglītības centra vadītāja Baiba Liepiņa.


Izmantojot iespēju, ka attālinātajām mācībām var pieteikt arī licencētas un akreditētas modulārās profesionālās izglītības programmas atsevišķu moduli, Ogres tehnikums pieaugušajiem piedāvās attālināti apgūt trīs moduļus "Servera izvēle un uzstādīšana" (programma "Datorsistēmas, datubāzes un datortīkli"),  "Mežsaimniecības pamati" un “Koku stādu audzēšana”(programma "Mežsaimnieicība un mežsaimniecības tehnika").


"Moduli "Servera izvēle un uzstādīšana" pieaugušo izglītībā īstenosim pirmo reizi. Moduļa izvēli noteica divi faktori – tas ir ļoti pieprasīts attiecīgās jomas profesionāļu vidū, kā arī to iespējams īstenot attālināti. Mācību laiks – 66 stundas. Pieaugušais saņems apliecību par konkrētā moduļa apguvi. Ja viņš izvēlēsies apgūt vēl citus šīs programmas moduļus, rezultātā var iegūt kvalifikāciju "Datorsistēmu tehniķis" un saņemt kvalifikācijas apliecību," skaidro B.Liepiņa.


Kā norāda Pieaugušo izglītības centra vadītāja, nereti strādājošiem nav mērķis saņemt kvalifikācijas apliecību, bet iegūt jaunas zināšanas kādā no jomām. Popularitāti jau ieguvis modulis "Mežsaimniecības pamati" (121 stunda), ko iecienījuši privāto mežu īpašnieki, kuri vēlas iegūt jaunas zināšanas mežkopībā.


Mācības notiks attālināti piektdienās un sestdienās. Ogres tehnikuma pedagogi ir sagatavojuši e-vides materiālus, ievietos tos e-vidē un organizēs tiešsaistes lekcijas. Tiešsaistē pieaugušie varēs komunicēt ar pedagogu, bet e-vidē iepazīties ar mācību materiāliem un sagatavot pārbaudes darbus.


Attālināto mācību kārtai izglītības iestādes savas mācību programmas var iesniegt līdz 26.maijam. VIAA izvērtēs izglītības iestāžu pieteikumus un 10.jūnijā paziņos rezultātus, kuras programmas ir akceptētas. Interneta vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv līdz 26.jūnijam pieaugušie varēs elektroniski pieteikties attālinātajām mācībām, norādot kurā izglītības iestādē un kādu programmu vēlas apgūt.


Pēc pieteikumu saņemšanas VIAA izvērtēs pretendentu atbilstību projektā noteiktajiem kritērijiem – pretendentam jābūt darba attiecībās un ne jaunākam par 25 gadiem. Pēc pretendentu saraksta izveidošanas, tie tiks iesniegti konkrētajā mācību iestādē. Ar pretendentiem, kuri būs izvēlējušies Ogres tehnikuma piedāvātās programmas, tiks slēgti līgumi. Plānots, ka mācībām jāsākas jūlijā.


Vairāk informācijas: http://www.macibaspieaugusajiem.lv/; http://www.ovt.lv/muzizglitiba


Tālr. 29996675 (Baiba Liepiņa), e-pasts: baiba.liepina@ovt.lv

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/46928

2020. gada 2. jūnijā, 16:03, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

:) • 2020. gada 3. jūnijā, 00:06
Prieks par tehnikumu. Paldies par iespēju papildināt zināšanas.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet