Atgriezties pie raksta

Šogad Ogres tehnikumā uzņems 405 audzēkņus

Kaut gan 9. un 12.klašu absolventi vēl nav ieguvuši dokumentu par pamatskolas vai vidusskolas izglītību, Ogres tehnikumā jau pilnā sparā norit pieteikumu pieņemšana uz izvēlētajām izglītības programmām.

Pieteikumu pieņemšana notiek elektroniski. Ogres tehnikuma mājas lapā http://www.ovt.lv/ ievietota pieteikuma veidlapa, kuru aizpildot tiek veikts pirmais solis ceļā uz mācībām Ogres tehnikumā.


"Līdz ko jaunietis iesniedzis pieteikumu, Ogres tehnikuma darbinieks ar viņu sazināsies un informēs par tālāko gaitu. Nākamais solis -  atsūtīt izglītības un pases kopiju. Kad būs saņemtas nepieciešamo dokumentu kopijas, Uzņemšanas komisija lems par pretendenta uzņemšanu tehnikumā," skaidro Ogres tehnikuma direktores vietniece kvalitātes, attīstības un tālākizglītības darbā Baiba Liepiņa. "Šobrīd mūsu vēlme ir apzināt jauniešus, kuri vēlas kļūt par mūsu profesionālās izglītības iestādes audzēkņiem un noskaidrot viņu intereses par tehnikumā apgūstamajām izglītības programmām."


Elektroniskā pieteikšanās sākās martā, un pašlaik iesniegto pieteikumu skaits jau tuvojas simtam. Kopumā Ogres tehnikumā, tajā skaitā izglītības programmu īstenošanas vietā Rankā, šajā mācību gadā tiks uzņemti 405 audzēkņi, informē Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante.


Spriežot pēc atsūtītājiem pieteikumiem, jaunieši vislielāko interesi izrāda par mežsaimniecības tehniķa, meža mašīnu operatora, multimediju dizaina un vizuālās reklāmas dizaina speciālista profesijām. Šogad pastiprināta interese arī par grāmatveža profesiju, atklāj B.Liepiņa.


Audzēkņus 2020./2021.mācību gadā Ogres tehnikumā uzņems gan ar pamatskolas, gan vidējo izglītību. B.Liepiņa atgādina, ka šogad vairs netiks uzņemti audzēkņi Jauniešu garantijas profesionālās izglītības programmās, taču jauniešiem ar vidējo izglītību tiks piedāvātas valsts budžeta finansētas mācības.


Jaunieši ar vidējo izglītību varēs iegūt kvalifikāciju "Meža mašīnu operators" un "Spēkratu mehāniķis" (mācību ilgums 1,5 gadi), "Kokvedēja automobiļa vadītājs" un "Lietvedis" (mācību ilgums 1 gads).


Tie jaunieši, kuri vidusskolu absolvēja pagājušajā gadā un kam jau ir izglītības dokuments, jau var iesniegt gan pieteikumu, gan izglītības dokumenta kopiju.


B.Liepiņa norāda, ka, ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, šogad netiek organizētas Atvērto durvju dienas. Tie jaunieši, kuri vēlas iepazīties klātienē ar Ogres tehnikumu, to var izdarīt iepriekš piesakoties pa tālr. 29996675 (Baiba Liepiņa), e-pasts: baiba.liepina@ovt.lv


Ievērojot visas Covid-19 pandēmijas laikā noteiktās normas, šāda iespēja tiks nodrošināta. Katram interesantam tiks iedalīts noteikts laiks, kurā viņš varēs apmeklēt mācību iestādi.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/46915

2020. gada 22. maijā, 13:12, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet