Atgriezties pie raksta

Par Latvijas Dabas fonda padomes priekšsēdētāju ievēlēts Andrejs Briedis

Latvijas Dabas fonda (LDF) jaunā padome par priekšsēdētāju ievēlējusi Andreju Briedi.

Briedis ir lauksaimniecības eksperts un praktizējošs bioloģiskais biškopis, kurš ir pārliecināts, ka saimniekošanu var apvienot ar dabas vērtību saudzēšanu un atjaunošanu.


Plašākai sabiedrībai Briedis saistās ar pesticīdu tēmu un bitēm, jo viņš jau daudzus gadus ir viens no Latvijā redzamākajiem ekspertiem pesticīdu un to ietekmes uz vidi jomā.


Taču Briedis ir arī lauksaimniecības politikas eksperts, kurš piedalās politikas veidošanā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, lai Latvijā un Eiropā lauksaimniecība būtu dabai draudzīga.


Viņa darbs noris ne tikai pie datora un dokumentiem. Lielu daļu laika Briedis pavada savā bioloģiskajā biškopības saimniecībā Priežukalns Teiču purva pievārtē Mētrienas pagastā. Uz "nekurienes malu", kā šo vietu dēvē jaunākais no Andreja trīs dēliem, ģimene pārcēlās pirms desmit gadiem, atstājot dzimto Rīgu kā mītni laikam ārpus bišu sezonas. 


Izglītību Briedis ieguvis Ogres Meža tehnikumā mežsaimniecības jomā, tāpat izglītojies ekonomikā Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Strādājis Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā kā ekonomikas konsultants, vēlāk darbojies kā starptautisko projektu vadītājs, lielākoties strādājot projektos, kas saistīti ar vides un lauksaimniecības mijiedarbību. LDF darbojas kopš 2012.gada, kopš 2014.gada viņš ir LDF padomes loceklis. 


Pēdējos trīs gadus LDF padomi vadīja Inga Račinska. Vērtējot šajā amatā padarīto, Račinska min vairākus starptautiska mēroga ziņojumus, kas atzina, ka Latvija nebūt nav tik zaļa valsts kā skandināts.


"Rūpēsimies, lai LDF ir gan politiķu, gan sabiedrības "zaļā sirdsapziņa" un radīsim un rādīsim piemērus, kā saimniekošanu var apvienot ar dabas vērtību saudzēšanu un atjaunošanu," sola Briedis.


Latvijas Dabas fonda padomes priekšsēdētāju ievēl LDF padome. Priekšsēdētāja uzdevums ir vadīt padomes darbu un nodrošināt LDF stratēģijas īstenošanu. Šis amats ir brīvprātīgais darbs, par kuru tā izpildītājs nesaņem atlīdzību.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/46773

2020. gada 14. maijā, 14:33, Ogres tehnikums
LDF

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet