Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikumā sākusies audzēkņu uzņemšana

Šogad neparasti agri 9. un 12.klašu skolēni var pieteikties mācībām Ogres tehnikumā, lai 1.septembrī sāktu apgūt izvēlēto izglītības programmu.

Ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, iesniegumu pieņemšana notiek elektroniski. "Uzņemšanu veicam attālināti, ievērojot visas drošības normas. Esam izstrādājuši jauniešiem viegli saprotamu veidlapu, kuru iespējams aizpildīt īsā laikā," norāda Ogres tehnikuma direktores vietniece kvalitātes, attīstības un tālākizglītības darbā Baiba Liepiņa.


Iesnieguma veidlapa, aktuālā informācija un kontakttālrunis atrodas tehnikuma mājaslapā: http://www.ovt.lv/


Kā skaidro B.Liepiņa, tas ir pirmais solis, lai jaunietis pieteiktos mācībām Ogres tehnikumā. Ar topošajiem audzēkņiem pēc iesnieguma saņemšanas sazināsies tehnikuma darbinieks. Kad būs iegūts izglītības dokuments par pamatskolas vai vispārējās vidējās izglītības iegūšanu, tas būs jāieskenē un jānosūta kopija.  


"Jau tūlīt pēc uzņemšanas izsludināšanas sākām saņemt pirmos pieteikumus, kuru skaits pieaug ar katru dienu. Jaunieši Ogres tehnikumā vēlas apgūt multimediju dizaina, elektronikas tehniķa, mežsaimniecības mašīnu operatora, mežsaimniecības tehniķa, spēkratu tehniķa un citas profesijas," stāsta B.Liepiņa.


Pagājušajā gadā par Ogres tehnikuma programmu īstenošanas vietu kļuva arī Ranka, kur var apgūt vairākas izglītības programmas - meža mašīnu operators, spēkratu mehāniķis, būvizstrādājumu galdnieks, pavārs.


"Paplašinoties tehnikuma iespējām, pagājušajā gadā uzsākām jaunu izglītības programmu "Spēkratu mehāniķis". Arī šogad uzņemsim audzēkņus šajā programmā. Lai uzlabotu materiāli tehnisko bāzi spēkratu mehāniķa profesijas īstenošanai, šobrīd slēdzam līgumus par jaunas traktortehnikas – ekskavatora un aprīkojuma iegādi," informē Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante. 


Audzēkņus 2020./2021.mācību gadā Ogres tehnikumā uzņems gan ar pamatskolas, gan vidējo izglītību. B.Liepiņa atgādina, ka šogad vairs netiks uzņemti audzēkņi Jauniešu garantijas profesionālās izglītības programmās, taču jauniešiem ar vidējo izglītību tiks piedāvātas valsts budžeta finansētās mācības.


Jaunieši ar vidējo izglītību varēs iegūt kvalifikāciju "Meža mašīnu operators" un "Spēkratu mehāniķis" (mācību ilgums 1,5 gadi), "Kokvedēja automobiļa vadītājs" un "Lietvedis" (mācību ilgums 1 gads).

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/46646

2020. gada 20. aprīlī, 23:19, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet