Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikums par darba vidē balstītām mācībām saņem Latvijas Darba devēju konfederācijas apbalvojumu Foto

Ogres tehnikumam par nozīmīgu ieguldījumu profesionālās izglītības pilnveidē un izcilu sadarbību ar uzņēmumiem darba vidē balstītu mācību un mācību prakšu īstenošanā pasniegta Latvijas Darba devēju konfederācijas Atzinība.

3.martā, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā norisinājās Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) apbalvošanas ceremonija "Dari un mācies – viss tikai sācies!", kurā tika apbalvoti uzņēmumi divās kategorijās un izteiktas Atzinības profesionālās izglītības iestādēm.


Apbalvoto profesionālo izglītības iestāžu vidū arī Ogres tehnikums, kurš darba vidē balstītas mācības īsteno no 2013.gada. Kopš 2017.gada Ogres tehnikums  darba vidē balstītas mācības nodrošina Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta "Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos" ietvaros. Šo projektu koordinē Latvijas Darba devēju konfederācija.


Projektam ir divas daļas – viena, kurā īsteno darba vidē balstītas mācības, otra, kurā īsteno prakses. Darba vidē balstītas mācības ir uzņēmēja iesaiste profesionālās izglītības procesā, kad uzņēmējs un skola vienojas, kādu mācību programmas daļu var īstenot uzņēmumā. Darba devēju līdzdalība mācību procesā savos uzņēmumos, mācot audzēkņiem tās profesiju prasmes, kuras nepieciešamas esošajā ātri mainīgajā ekonomikā ir jauna pieeja, kas palīdz sagatavot darba tirgum atbilstošus darbiniekus. Darba vidē balstītas mācības kā moderna izglītības forma paredz, ka vismaz 25% no visas mācību programmas profesionālās skolas audzēknis apgūst reālā darba vidē.


"Latvijas Darba devēju konfederācijas apbalvojumu saņēmām par aktīvu sadarbību ar uzņēmējiem. Visu tehnikumā apgūstamo izglītības programmu audzēkņi ir iesaistīti darba vidē balstītās mācībās. Tās ir aptuveni divas trešdaļas no visiem audzēkņiem. Dizaina un mākslas nodaļas audzēkņiem programmu specifikas dēļ tiek organizētas prakses," norāda Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante.


Vieni no pirmajiem Ogres tehnikumā darba vidē balstītās mācības 2013.gadā uzsāka Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņi. Uzkrātā pieredze darba vidē balstīto mācību īstenošanā veicina audzēkņu profesionālās prasmes. Topošie viesmīlības un ēdināšanas pakalpojumu speciālisti savu meistarību apliecina gan dažādos profesionālajos konkursos, iegūstot godalgotas vietas, gan arī ikdienā apkalpojot tehnikuma viesus un dodoties izbraukumā.


Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņi un pedagogi piedalījās arī pasākuma "Dari un mācies - viss tikai sācies!" apbalvošanas ceremonijas viesu apkalpošanā un galdu klāšanā, par apzinīgo darbu saņemot pasākuma organizatoru Pateicību. 


Viesu apkalpošanu nodrošināja profesionālo mācību priekšmetu pedagoģe Lilita Meldere kopā ar Izglītības programmas "Viesnīcu pakalpojumi" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "Viesmīlības pakalpojumu speciālists" audzēkņiem: Egitu Rozenbergu, Kristīni Barzinsku, Elvi Malanku (visi 1.kurss); Gustavu Cepurnieku, Andi Tauvēnu, Anci Ķuņķi, Sendiju Trūbu (visi 2.kurss); Lāsmu Liepiņu, Diānu Ditu Priedi, Madaru Murāni, Matīsu Caunīti, Mārtiņu Rakovu, Dāvidu Zaicevu (visi 3.kurss). Dāvids Zaicevs, starp citu, ir profesionālā konkursa "Skills Latvija 2020" finālists nominācijā "Restorānu serviss".


Konditorejas izstrādājumus – kūciņas - gatavoja profesionālo mācību priekšmetu pedagoģes: Zinaida Bāra, Gita Kalnaģeidāne, Māra Strazdiņa, kā arī izglītības programmas "Ēdināšanas pakalpojumi" ar iegūstamo profesionālo kvalifikāciju "Pavārs" 1.kursa audzēkņi: Alans Novikovs, Jānis Smalcers, Daniels Gredzens.


Apbalvošanas ceremonijā LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs uzsvēra: "Darba vidē balstītas mācības ir lielisks piemērs, kā valsts spēj sadarboties ar biznesu, lai sagatavotu konkurētspējīgus profesionāļus darba tirgum, kurā tik ļoti trūkst speciālistu tieši ar profesionālo kvalifikāciju."

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/46349

2020. gada 12. martā, 18:17, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet