Atgriezties pie raksta

Šodien "M.Pūres beķerejā" kafijas guru stāstīs par kafijas noslēpumiem

Piektdien, 6.novembrī, plkst.19.30 kafejnīca "M.Pūres beķereja" aicina ikvienu kafijas cienītāju uz interaktīvu ceļojumu kafijas garšu vēsturē un tradīcijās, lai iepazītu un izprastu šo dzērienu, lai uzzinātu un mācītos atšķirt, kurā brīdī kafijas garša no labas pārtop par izcilu.

Vakara vadītājs, lektors un padomdevējs – viens no 20 Latvijas starptautiski sertificētiem kafijas meistariem – barista Mikus Vecināns.


Mikus padziļināta interese par kafijas pagatavošanas noslēpumiem aizsākusies krietni sen – vairāk kā 10 gadus atpakaļ. Taču viennozīmīgi par savu skolotāju un iedvesmotāju ceļā uz profesionāla kafijas pazinēja statusu Mikus atzīst LNT brokastis vadītāju, kafijas grauzdētavas "Andrito" dibinātāju Andri Petkeviču. Jāatzīmē, ka Mikus ir ne tikai profesionālis kafijas gudrībās, viņš ir arī aizrautīgs ceļotājs un stāstnieks.


Piektdien kafejnīcā "M.Pūres beķereja" pasākuma ietvaros degustēsim dažādas kafijas garšas, baudīsim gardus cepumus un uzdosim jautājumus, lai pamazām paši kļūtu par labas kafijas pazinējiem.


Ieejas maksa pasākumā – 7 eiro.


Lūgums galdiņus rezervēt savlaicīgi (tel.: 65022599), jo vietu skaits kafejnīcā ierobežots.


P.S. Barista ir itāļu cilmes vārds, radies no "bartender", kas nozīmē bārmenis/e, kas strādā gan pie kases, gan servē karstos dzērienus (piemēram, espresso). Viņš ir specializējies īpaši kafijas sfērā ar dažādām pagatavošanas metodēm prot pagatavot labu kafiju.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/kultura/33838

2015. gada 6. novembrī, 07:57, Kultūra un izglītība
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet