
Ravioli Ogres sākumskolas gaumē 
1.oktobrī "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" pavārskolas šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās Ogres sākumskolas 6.b klasē, lai skolēnus izglītotu par veselīgu un sabalansētu uzturu, kā arī iemācītu pagatavot gardas pusdienas.
Skolēni šefpavāra vadībā gatavoja ravioli Ogres sākumskolas gaumē.
"Esam atraktīva un ļoti kustīga klase, tāpēc spēks, veselība un enerģija ir mūsu dzinulis ik dienas. Iemācīties, kā pareizi pagatavot tik gardos ravioli, kas dos dienai nepieciešamo enerģiju bija patīkams izaicinājums ikvienam skolēnam. "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds skolēniem iemācīja, kā pašiem pagatavot veselīgu maltīti, kā arī vērsa jauniešu uzmanību sabalansēta uztura nozīmei, kas ir ļoti svarīgi augošiem organismiem," stāsta Ogres sākumskolas 6.b klases skolotāja Jolanta Bardovska.
Kopumā "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" bezmaksas pavārkursiem pieteikušās vairāk nekā 90 skolas no visas Latvijas, tostarp 22 mācību iestādes no Rīgas. Pagājušajā mācību gadā "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis viesojās 20 skolās 15 Latvijas pilsētās – Bauskā, Rīgā, Cēsīs, Iecavā, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Valmierā un Jūrmalā. Šajā semestrī šefpavārs ar bezmaksas pavārkursiem iecerējis viesoties vēl 13 skolās visā Latvijā, nodrošinot 20 bezmaksas ēst gatavošanas nodarbības.
Šīs un citas "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros gatavotās skolēnu iecienītās receptes tiks apkopotas īpašā pavārgrāmatā. Iecerēts, ka to veidos teju 50 ātri pagatavojamas, vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu un vakariņu receptes. Pavārgrāmatas tapšanas gaitai un aizpildīto lapas pušu skaitam varēs sekot līdzi ikviens mājas lapā rimi.lv/aikagarso, savukārt skolotāji aicināti grāmatā apkopotās receptes kopā ar "Aikāgaršo" šefpavāra padomiem sabalansētam uzturam izmantot kā mācību līdzekli mājturības stundām.
Ravioli Ogres sākumskolas 6. klases gaumē
Iznākums: 4 porcijas
Nepieciešams:
• Malta gaļa – 150 g
• Rimi lauku olas – 4 gab.
• Rimi augstākā labuma milti - 250 g
• Kukurūzu milti - 50 g
• Ķiploks - 1 gab.
• Puravi - 50 g
• Selection by Rimi citronpipari – pēc garšas
• Sāls – pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Pagatavošana:
1. Sajauc kukurūzu un augstākā labuma miltus, pievieno nedaudz sāli
2. Miltiem pievieno olas un vismaz 15 minūtes mīca mīklu, kamēr tā kļūst vienmērīga
3. Mīklu atdzesē ledusskapī, vismaz 20 min
4. Sajauc malto gaļu ar sāli, pipariem, smalki sagrieztiem puraviem un ķiplokiem
5. Mīklu izrullē pēc iespējas plānāku
6. Ar kafijas tasīti izspied apaļu formiņu un apsmērē ar sakultu olu
7. Pa vidu liec malto gaļu, saloki ravioli saloka uz pusēm
8. Vāri ravioli verdošā ūdenī 5 minūtes
"Aikāgaršo" padoms!
Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl nedaudz miltus. Savukārt, ja tā ir pārāk sausa, pievieno olīveļļu vai ūdeni.
2013. gada 3. oktobrī, 11:21, Jauniešiem
Linda Andreisone, "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" koordinatore
Jaunākie komentāri
Jā, ko var darīt ,tādi viņi ir :)
pelmenji ravioli osobenostji nacjonaljnoj kuhnji
Pilngraudu miltu mīklas ēdieniem nav ne vainas. Un liesa maltā gaļa ir OK.