Atgriezties pie raksta

Ogres, Lielvārdes un Ikšķiles novadu uzņēmēji izstādē "Riga Food 2014" Foto

No 4.līdz 7.septembrim Ķīpsalā norisinājās Baltijas nozīmīgākā pārtikas nozares izstāde "Riga Food 2014", kur savus ražojumus piedāvāja arī Ogres un tuvāko novadu uzņēmēji.

Jau ziņots, ka konkursā "Atzītākais medus Latvijā" otro vietu ieguva Lielvārdes novada biškopes Lienas Mucenieces meža ziedus medus, bet "Maizes kvalitātes konkursā 2014" nominācijā "jaunums" visaugstāko novērtējumu – zelta medaļu - ieguva "Fazer Latvija" Ogrē ražotā Gardā kviešu maize ar rudzu pārslām. Šos uzņēmējus apbalvoja izstādē.


Izstādē piedalījās uzņēmēji no Ogres, Lielvārdes un Ikšķiles novadiem. Apmeklētāji varēja nogaršot Ogrē SIA "Malevss" tapušos slavenos "SierŠtelles" sierus, Ikšķiles novadā gatavoto mājas saldējumu, Lielvārdes novada Lēdmanes pagasta zemnieku saimniecības "Bekubode" cepto maizi un Jumpravas pagastā Mr. Plūmes darināto ābolu sidru. 


Pie visiem Ogres un kaimiņu novadiem stendiem izstādes laikā pulcējās apmeklētāji un uzņēmēji nemitīgi saņēma komplimentus par saviem ražojumiem.


"Mūsu rupjmaize ir cepta no tīriem rudziem, arī saldskābmaizei nejaucam klāt kviešu miltus, Tā ir prece, ar ko apmeklētāji iepazīstas, izstaigā izstādi un nāk atkal, lai iegādātos. Līdz vakaram plaukti ir tukši,” - tā z/s "Bekubode" īpašniece Anita Rudzīte.


Par sevi izstādē atgādināja arī SIA "Malevss" ražotie sieri. Izstādes apmeklētāji varēja pārliecināties (un nogaršot!), kā sieru var izmantot arī gardas burkānkūkas pagatavošanā. 


Iepriekšminētie uzņēmumi jau ir gana atpazīstami, bet izstādē piedalījās arī uzņēmēji, kas vēl tikai uzsākuši savu darbību un meklē savas produkcijas noieta tirgus, kā, piemēram SIA ”Jumpravas sidrs".


"Mūsu pamatprodukts ir nedzirkstošs ābolu sidrs, kas gatavots pēc Austrijas metodes. Tas skaidrojams ar to, ka uzņēmuma vadītājs Māris Plūme guvis sidra izgatavošanas pieredzi Francijā un Austrijā. Nolēmām, ka tas jādara arī Latvijā,” stāsta uzņēmuma pārdošanas vadītāja Dace Smiltniece – Plūme.


Uzņēmums, kas darbojas tikai pirmo gadu, spēj saražot četras tonnas sidra gadā. "Tas nav daudz, bet mums ir mērķis šos apjomus audzēt. Plānojam radīt ziemai atbilstošu dzērienu, kā arī pēc franču metodes – dzirkstošo sidru. Šobrīd pircējiem piedāvājam sauso, pussauso un saldo sidru,” saka D.Smiltniece-Plūme. Izejvielas – āboli– nāk no sava un tuvākās apkārtnes augļu dārziem, tādējādi palīdzot vietējiem zemniekiem realizēt ābolu ražu.


Ja Jumpravas uzņēmēju darināto ābolu sidru var nopirkt Rīgā, Ogrē, Lielvārdē un citviet Latvijā, tad ar Ikšķilē gatavoto mājas saldējumu var panašķēties vien izbraukuma tirdzniecībā, kafejnīcās un veicot pasūtījumu. "Visu vasaru nostrādājām Rīgā, Doma laukumā, Ogrē, Brīvības ielā un tirdzniecības centrā "Dauga". Piedalījāmies arī festivālā "Laba Daba", kur bijām vienīgie saldējuma tirgotāji. Tas bija izaicinājums, bet mēs bijām sagatavojušies un spējām nodrošināt pieprasījumu līdz festivāla slēgšanai,” stāsta Ikšķiles mājas saldējuma ražotāja Tamāra Rubene.


Ikšķiles mājas saldējums gardēžiem piedāvā 20 šķirnes saldējuma, no kurām puse ir ekskluzīvas šķirnes, kas radītas restorāniem un kafejnīcām, bet otra puse – ikdienas patēriņam.


T.Rubene atklāj, ka pašlaik uzņēmums vēl strādā mājražotāja statusā, bet jau tiek veiktas sarunas ar Ikšķiles novada pašvaldību par telpu nomu, lai varētu paplašināt ražošanu. 


Izstādē "Riga Food 2014' piedalījās arī Ogres tehnikums, kas izraisīja interesi uzņēmēju vidū ar saviem maizes, miltu, konditorejas ražošanas, ēdināšanas un  viesmīlības pakalpojumu speciālistiem.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/29562

2014. gada 9. septembrī, 09:10, Aktualitātes
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet