
Izstādē "Riga Food 2012" balvas saņem arī "Fazer"
17.starptautiskajā pārtikas izstādē "Rīga Food 2012" 5.septembrī tika paziņoti maizes kvalitātes konkursa rezultāti, kā arī pasniegti "Riga Food 2012" diplomi un Latvijas Maiznieku biedrības medaļas kvalitatīvas maizes ražotājiem.
Konkursa mērķis ir popularizēt maizes izstrādājumus un veicināt to lietošanu uzturā, izcelt Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus, kā arī veicināt augstas kvalitātes maizes izstrādājumu ražošanu.
Jau ceturto gadu pēc kārtas maizes konkursā paraugus vērtēja pēc starptautiski atzītas sensorās vērtēšanas metodes, kas paredz vērtēt katra produkta kvalitāti atsevišķi nevis noteikt labāko. Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tika vērtēts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un smarža. Vērtētāji bija mācīti eksperti, kuri ir apguvuši maizes sensorās vērtēšanas principus, praktiskās mācības kursu un kuriem ir vienota izpratne par maizes kvalitāti. Tie ir zinātnieki, kā arī maizes un miltu ražotāji ar pieredzi maizes ražošanā.
Šogad konkursam pieteicās 14 maizes ceptuves un kopumā tika izvērtēti 37 paraugi. Pēc žūrijas vērtējuma zelta diplomi un medaļas par izcilu maizes kvalitāti tika piešķirti 12 maizes paraugiem, sudraba diplomi un medaļas par ļoti labu kvalitāti - 15 maizes paraugiem, savukārt bronzas diplomi un medaļas par labu kvalitāti – 7 maizes paraugiem.
Uzvarētājus sveica zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Latvijas Maiznieku biedrības valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs, "BT 1" ģenerāldirektors Viesturs Tīle, AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, kā arī sadarbības partneri.
SIA "Fazer Latvija" saņēma zelta apbalvojumu par "Druva tostermaize klasiskā", kā arī bronzas apbalvojumus par "Fazer Muižas Baltmaize" un "Fazer Muižas Saldskābmaize".
2012. gada 6. septembrī, 10:05, Aktualitātes
Ogrenet
Jaunākie komentāri
Šodien nopirku godalgoto Muižas "saldskābmaizi", bija pavisam bezgaršīga.