Atgriezties pie raksta

Sautējums ar kuskuss salātiem Ikšķiles vidusskolas gaumē Foto

Rudens ir īstais laiks, lai baudītu pašmāju dārzeņus, gardus un enerģijas pilnus ēdienus, tāpēc "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs, viesojoties Ikšķiles vidusskolā, 4.a klasei pagatavoja rudens dārzeņu sautējumu kopā ar kuskuss salātiem.

Ikšķiles vidusskolas 4.a klases skolēniem nodarbība "Rimi" pavārskolas ietvaros sagādāja īpašu prieku un gandarījumu. Turklāt arī skolotāju iedvesmoja jaunām pavārmākslas idejām, jo tieši pēc viņas iniciatīvas un aicinājuma "Aikāgaršo" šefpavārs viesojās Ikšķiles vidusskolā. "Šādas nodarbības palīdz skolēniem apgūt jaunas prasmes un iemaņas, kā arī mudina skolotājus jaunām, radošām idejām un darbiem," atzīst Ikšķiles vidusskolas skolotāja Ieva Radziņa-Sproģe.


"Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs nodarbības ietvaros skolēniem mācīja, kā pašu spēkiem pagatavot vienkāršu un veselīgu maltīti. Tāpat skolēni kopā ar šefpavāru apguva sabalansēta uztura priekšrocības un pārrunāja veselīgas maltītes veidošanas principus. Kā norāda Ikšķiles vidusskolas 4.a klases skolotāja Ieva Radziņa-Sproģe, ļoti būtiski ir ēst veselīgi un zināt veselīga uztura pamatprincipus, jo tas skolēniem sniedz papildus enerģiju un spēju koncentrēties mācībām.


Ikšķiles vidusskolas 4.a klases sautējums ar kuskusa salātiem jeb "Rudens Ikšķilē"
Iznākums: 4 porcijas
Nepieciešams:
Sautējumam
Vistas fileja – 200 g
Briseles kāposti – 10 gab.
Paprika - 1 gab.
Cepamķirbis - 140 g
Ziedkāposti – 150 g
Burkāni – 1 gab.
Seleriju sakne - ½ gab.
Kartupeļi - 2 gab.
Ķiploks – 3 daivas
Selection by Rimi tomātu mērce – 3 ēdamk.

Salātiem
Kuskuss – 1 glāze
Chery tomāti – 100 g
Pētersīļi – pēc izvēles
Rimi saldētie zirnīši – pēc izvēles
Selection by Rimi olīveļļa ar baziliku - 2 ēdamk.
sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes:
Pagatavošana:
Noskalo un notīra visus dārzeņus;
Sagriez dārzeņus vienāda lieluma gabalos;
Katliņā, taukvielās apcep burkānus un pievieno kubiņos sagrieztu vistas fileju;
Cep 5 minūtes, pievieno seleriju sakni un ķiplokus. Sautē 5 minūtes, uzliekot katliņam vāku un pievienojot nedaudz ūdeni;
Pievieno pārējos dārzeņus un turpini sautēt, ik pa laikam apmaisot;
Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni, lai nepiedeg;
Sautējums būs gatavs, kad visi dārzeņi būs mīksti, bet kraukšķīgi;
Noņem sautējumu no uguns un viegli iecilā tomātu mērci, lai dārzeņi nesašķīst biezenī;
Pagatavo kuskuss, kā norādīts uz iepakojuma, pievieno zirnīšus, smalki sagrieztus pētersīļus. Pievieno uz pusi grieztus tomātiņus un sajauc ar olīveļļu.

Aikāgaršo padoms! Kuskuss salātus vari pasniegt kopā ar sautējumu, vai izmantot kā uzkodu.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ikskile/26039

2013. gada 12. oktobrī, 14:25, Ikšķiles novada jaunumi
www.ikskile.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet