Atgriezties pie raksta

Ogres tehnikumā mācās cept veselīgas tortes bez miltiem Foto

Ogres tehnikumā notika seminārs konditoriem "Jaunākās konditorejas tendences 2018. Krēmsieri un zilā pelējuma sieri tortēs, kūkās". 

Semināru vadīja viena no Latvijā pazīstamākajām konditorēm un izcila sava amata meistare SIA "LaNordija' produktu konsultante – tehnoloģe Marika Bērziņa.


"Seminārs bija ar veselīgas konditorejas ievirzi, jo šokolādes biskvītu gatavojām bez kviešu miltiem – tas nozīmē bez glutēna. Tortes "Dāmu paradīze' gatavošanā izmantojām arī rabarberu krēmu, jo rabarberi ir ļoti veselīgi un atsvaidzinoši, un tikai nedaudz pievienojām saldo krējumu un aveņu želeju. Savukārt torte "Enerģijas lādiņš" atbilda savam nosaukumam vistiešākajā veidā, jo tās gatavošanā izmantojām krēmsieru, banānus, zemesriekstu sviestu. Abās tortēs cukuru aizvietojām ar pūpolu medu, kas vākts Vecbebru bišu dravā," stāsta M.Bērziņa. 


Semināra dalībnieki gatavoja arī zilā pelējuma siera desertu ar bumbieriem, zilā pelējuma un svaigā siera smēriņu ar kaltētiem tomātiem un valriekstiem, zilā pelējuma siera mērcīti ar bezpiedevu jogurtu, lociņiem un pētersīļiem.


Viens no semināra uzdevumiem bija saldo un sāļo konditorejas izstrādājumu gatavošanā izmantot Latvijā ražotus piena produktus. Semināra dalībnieku vērtējumam tika nodots AS "Smiltenes piens" krēmsiers, SIA "Trikātas siers" zilā pelējuma siers, Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupes piens" sviests, Jaunpils pienotavas Jāņu siers, "Latvijas maiznieks" maizes izstrādājumi.


Seminārā piedalījās vairāk nekā 30 konditori no visas Latvijas, tajā skaitā arī OT Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo priekšmetu pedagogi.


"Konditorejas seminārus vienmēr organizējam Ogres tehnikumā, kur vienmēr mūs laipni uzņem un sagaida. Tehnikuma audzēkņi apgūst arī konditoreju, tāpēc viņu pedagogiem nepieciešams papildināt zināšanas," saka semināra organizētāja, biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.


OT Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo priekšmetu skolotāja Māra Strazdiņa atzīst, ka šādi semināri ir ļoti vērtīgi un noderīgi: "Marika jau vienmēr parāda kaut ko interesantu. Nevarētu teikt, ka viss rādītais man ir jaunums, jo esmu konditore, bet ir idejas, ko es noteikti izmantošu savā darbā. Tortes, kuru gatavošanā neizmanto miltus, es neesmu mēģinājusi, jo klasiskajā variantā katrā biskvītā ir milti. Esmu ieguvusi jaunas ierosmes gan sev pašai, gan arī pēc tam audzēkņiem ko stāstīt un rādīt. Arī pagājušajā gadā, kad seminārā mācīja tortu gatavošanā izmantot marcipānu, palikušas lietas, kuras pēc tam izmantoju praksē." 


M.Bērziņa atklāj, ka pirmoreiz savā praksē sāļo uzkodu gatavošanā izmantojusi dabīgos pulverus, kas iegūti no bietēm un balandām. "Paplašināju arī savu redzesloku. Katrs seminārs ir savstarpēja bagātināšanās – mācu ne tikai citus, bet arī mācos pati no dalībniekiem, ražotājiem un piegādātājiem," saka M.Bērziņa.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/41676

2018. gada 7. jūnijā, 13:44, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

vai tā drīkst? • 2018. gada 7. jūnijā, 16:57
sakārdināja riktīgi

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet