
OT audzēknim panākumi starptautiskā kulinārijas konkursā 
16. un 17.martā Igaunijā notika starptautisks profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā "Kulinārijas māksla Kuresāre 2017", kurā piedalījās Ogres tehnikuma (OT) audzēknis Kristaps Veliks.
Konkursā OT Ēdināšanas pakalpojumu izglītības programmas 3.kursa audzēknis Kristaps Veliks, startējot komandā ar Igaunijas pārstāvi, izcīnīja 4.vietu, kā arī par individuālo meistarību saņēma konkursa organizatoru Veicināšanas balvu.
"Ņemot vērā, ka Ogres tehnikums šajā konkursā, ko jau septīto gadu organizē Kuresāres profesionālās izglītības kompetences centrs, piedalījās pirmo reizi, tas ir ļoti atzīstams sasniegums," par audzēkņa panākumiem gandarīta Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja Ineta Rumpētere.
Ar sasniegto rezultātu apmierināts arī konkursa dalībnieks un Veicināšanas balvas ieguvējs.
"Līdz trešajai vietai pietrūka tikai viena punkta. Esmu priecīgs par rezultātu un iegūto pieredzi starptautiskā konkursā, kur piedalījās astoņas jauno pavāru komandas no dažādām Eiropas valstīm. Mēs no Latvijas bijām tikai trīs dalībnieki," stāsta Kristaps.
"Starptautiskajām konkursam izvirzījām Kristapu, jo viņš ir profesionāli pietiekami labi sagatavots, audzēknim ir arī restorāna darba pieredze," atklāj I.Rumpētere.
Pirms konkursa bija zināmi tikai obligātie produkti un aptuveni, kas jāgatavo. Konkursā Kristapam un viņa komandas biedram bija jāgatavo pīles fileja, pīļu aknas, kūciņa.
Konkursa organizatori bija parūpējušies arī par pārsteigumu. Tikai konkursa laikā dalībnieki uzzināja, ka "pārsteigums" šoreiz būs pirkstiņuzkodas. No dotajiem produktiem, kas bija melnajā kastē, uz vietas vajadzēja izdomāt, radoši eksperimentēt, kā izpildīt uzdevumu. Uzkodas bija jāpagatavo no maizītes, paipalu olas, biešu lapiņas un zivs.
Ēdieni bija jāgatavo komandā, kas sarežģīja uzdevumu, jo komandas biedrs pirms tam tika izlozēts konkursa atklāšanas pasākumā.
"Audzēkņi piedalās visos iespējamos profesionālajos konkursos. Šajā mācību gadā mūsu nodaļas audzēkņi startējuši trijos konkursos – jau minētajā "Kulinārijas māksla Kuresāre 2017”, Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētajā jauno profesionāļu meistarības konkursa pusfinālā, kas februāra beigās norisinājās Valmieras tehnikumā, kā arī mācību gada sākumā notikušajā kokteiļu konkursā "Monin Junior Cup". Kokteiļu gatavošanas konkursā Viesmīlības pakalpojumu izglītības programmas 3.kursa audzēkņi Māra Martinova un Rūdis Grundmanis attiecīgi ierindojās 2. un 4.vietā," informē I.Rumpētere.
Šajā mācību gadā OT Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņi plānojuši piedalīties vēl vairākos profesionālajos konkursos. 11. un 12. aprīlī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notiks starptautisks profesionālais konkurss "Vairāk nekā siers", kurā par pamatproduktu izvēlēts siers. Konkursa dalībniekiem būs jāgatavo gan pamatēdiens, gan deserts, gan uzkodas no siera. Konkursā OT pārstāvēs 1.kursa audzēkne Daniela Petrina un 3.kursa audzēkne Laila Kaša.
Mācību gada nogalē notiks konkurss "Latvijas šokolāde 2017", kurā arī piedalīsies OT audzēkņi.
2017. gada 26. martā, 19:38, Ogres tehnikums
Ogrenet