
OT audzēkņiem plašas izaugsmes iespējas 
Ogres tehnikuma (OT) Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēkņi Absolventu dienā uzklausīja veiksmes stāstus par karjeras izaugsmi.
Pie audzēkņiem viesojās 2013.gada Ogres tehnikuma absolvente Sintija Rozentāle, kura šobrīd strādā kafejnīcā "M.Pūres beķereja" Ogrē un studē uzņēmējdarbības vadību Banku augstskolā.
Sarunā ar audzēkņiem Sintija atklāja, cik ļoti liela nozīme ir praktisko zināšanu apguvei mācību laikā.
"Praktiskajās nodarbībās mēs izgatavojām dažādus konditorejas izstrādājumus – cepumus, tortes, smalkmaizītes. 4.kursā kvalifikācijas praksē gāju kafejnīcā "M.Pūres beķereja", kur vēl aizvien turpinu strādāt pēc tehnikuma beigšanas. Man ļoti patīk darbs šajā kafejnīcā, jo pati varu izvēlēties, kādus izstrādājumus izgatavot, tostarp arī tortes pēc pasūtījuma dažādiem svinīgiem notikumiem," stāsta Sintija.
Jaunā speciāliste savā profesijā sasniegusi tik augstu līmeni, ka spēj novērtēt citu zināšanas un prasmes. S.Rozentāle darbojas OT Profesionālās kvalifikācijas eksāmenu komisijā. Studijas uzņēmējdarbībā uzsāktas ar mērķi, lai tuvākajā nākotnē īstenotu sapni par savu kafejnīcu.
Absolventu dienā audzēkņiem bija iespēja uzklausīt arī stāstu par OT Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo priekšmetu skolotājas Gitas Kalnaģeidānes izaugsmes ceļu.
G.Kalnaģeidāne ir Ogres tehnikuma priekšteces – Ogres Amatniecības skolas – absolvente. Ogres Amatniecības skolā G.Kalnaģeidāne ieguvusi divas profesijas – rotkaļa un konditora. Pēc 10 gadu praktiskā darba pieredzes kļuvusi par pedagogu un māca jaunos speciālistus. Šajā laikā iegūta arī augstākā pedagoģiskā un juridiskā izglītība, bet tagad zināšanas specialitātē tiek papildinātas Latvijas Lauksaimniecības universitātē.
Šie divi dzīvesstāsti ļāva audzēkņiem izvērtēt savu vietu mācību iestādē un nospraust tālākos mērķus, kuri paveras pēc tehnikuma beigšanas.
Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļa izveidota tikai šajā mācību gadā, un tajā šobrīd mācās 135 audzēkņi.
"Tā ir pati jaunākā nodaļa mūsu tehnikumā, bet šīs nodaļas audzēkņi ir ļoti pieprasīti darba tirgū, un katrs no absolventiem var atrast darba devēju. To veicina arī darba vidē balstītas mācības, un jau no pirmā kursa iespējams iepazīt darba vidi. Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļa ir uzņemta Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijā. Mūsu audzēkņus regulāri aicina uz dažādiem profesionālajiem konkursiem. Nupat saņemts piedāvājums piedalīties profesionālās meistarības konkursā "Kulinārijas māksla Kuresāre 2017" kas 16.-17.martā notiks Igaunijā. Izmantojiet tās iespējas, kas jums ir dotas," aicināja OT direktore I.Brante.
Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja Ineta Rumpētere un audzēkņi dalījās ar saviem veiksmes stāstiem un ieguvumiem profesionālajos konkursos, izstādēs un starptautiskajos projektos.
2017. gada 10. martā, 11:39, Ogres tehnikums
Ogrenet