
Ilze Jurkāne kļūst par OT audzēkņu krustmāti 
Ogres tehnikumā (OT) aizvadīta "Meistara diena" ar lekcijām, meistarklasi, produktu degustācijām un negaidītiem pārsteigumiem.
"Meistara dienu" organizēja biedrība "Siera klubs" sadarbībā ar Ogres tehnikumu, Zemkopības ministriju un piena pārstrādes uzņēmumiem.
"Galvenā šī pasākuma tēma ir dažādos Eiropas Savienības reģistros iekļautie Latvijas produkti – Jāņu siers, salināta rudzu maize, sklandrauši un lielie pelēkie zirņi. Mūsu mērķis, lai jaunie topošie pavāri ne tikai būtu informēti par Latvijas izcilākajiem produktiem, bet arī lai prastu tos izmantot ēdienu gatavošanā un lepotos ar tiem," norāda biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
OT bibliotēka saņēma dāvanu – biedrības "Siera klubs" izdotu grāmatu "Piena pasaku kamoliņš", kurā apkopotas bērnu rakstītas pasakas un zīmējumi.
"Meistara dienas" dalībniekus un viesus uzrunāja OT direktore Ilze Brante. "Ogres tehnikums ir biedrības "Siera klubs" biedrs, tāpēc '"Meistara diena" mācību iestādē kļuvusi par tradīciju. Divas reizes gadā mēs organizējam profesionālās pilnveides pasākumus nozares speciālistiem – darba devējiem, pedagogiem un audzēkņiem, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību un savstarpēji bagātinātos."
I.Brante informēja, ka līdz ar to, ka tehnikums kopš 6.janvāra ir uzsācis darbu jaunās telpās, radusies ideja ieviest jaunas tradīcijas. Šajā mācību gadā Pārtikas ražošanas, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu izglītības programmu nodaļa ir ieguvusi jaunu nosaukumu – Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļa. "Lai būtu stimuls vēl straujākai attīstībai, vēlamies lūgt Ilzi Jurkāni, cilvēku ar bagātu pasaules pieredzi, kļūt par krustmāti mūsu Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļai," atklāja I.Brante.
Ilze Jurkāne, kura šobrīd ieguvusi popularitāti kā TV raidījuma "Es mīlu ēdienu" vadītāja, jauniešiem pastāstīja, ka 40 gadus darbojusies banku biznesā, un ēdienu gatavošana viņai sniegusi līdzsvaru finanšu pasaulē.
"Mans hobijs ir pārtapis par profesiju. Pirmais izaicinājums bija piedāvājums uzrakstīt grāmatu "Dzīves garša", kas ieguva popularitāti un ko paredzēts izdot atkārtoti. Jūsu dzīve arī ir izaicinājumu pilna – jums piedāvā mācīties, piedalīties meistarklasēs, kas jums ir liels ieguvums. Galvenais ir nebaidīties, iet uz priekšu, sapņot un darīt, tad viss izdosies," saviem krustbērniem vēlēja I.Jurkāne. "Es būšu priecīga jūs apciemot, kaut ko iemācīt jums un iemācīties pati!"
I.Jurkāne atstāja arī vēstījumu Ogres tehnikumam, ar ko varēs iepazīties visi tehnikuma audzēkņi un pedagogi.
Pēc lektoru uzstāšanās OT ēdienu gatavošanas laboratorijā notika restorāna "Neiburgs" šefpavāra Tomasa Godiņa vadītā meistarklase, kurā ēdienu gatavošanai tika izmantoti sezonālie produkti.
Meistarklasē Tomasa Godiņa vadībā topoši pavāri mācījās gatavot ceptu ķirbju salātus ar kazas sieru, ķirbju sēklām, cukurotiem pīlādžiem un medus-riekstu mērci; pelēko zirņu kroketes ar remulādes mērci; muskatķirbju-topinambūru krēmzupu ar ceptu kvinoju, brinzas sieru un ķirbju eļlas mērci; piena zupu ar sakņu dārzeņiem, lēcām, kausēto sieru un zaļumiem; cirkulatorē vārītu cūkas pavēderi ar spageti ķirbi un sinepju mērci; rudzu maizes drupaču kūku ar svaigo sieru un ķirbju-cidoniju marmelādi.
Kā atklāja šefpavārs, ēdieni nav ekskluzīvi, bet neierasti. Restorāna "Neiburgs" ēdienkartē tos gan neatradīsit.
2016. gada 30. oktobrī, 21:10, Ogres tehnikums
Ogrenet