Atgriezties pie raksta

OT audzēknei 3.vieta profesionālās meistarības konkursā Foto

Ogrē notikušajā Latvijas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursā Ogres tehnikuma (OT) audzēkne Reina Gorkija iekļuvusi valsts labāko konditoru skaitā.

Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss "Konditorejas izstrādājumu gatavošana" noritēja Ogres tehnikumā.


Konkursā piedalījās topošās konditorejas izstrādājumu izgatavotājas no Ogres, Rīgas, Liepājas, Daugavpils, Kuldīgas un Jelgavas. OT konkursā pārstāvēja 3.kursa maizes, miltu un konditores izstrādājumu izglītības programmas audzēkne Reina Gorkija.


Žūrijas komisija, kuras sastāvā, bija augstskolu mācību spēki un savas nozares profesionāļi, vērtēja konkursantu veikumu gan sagatavojot mājasdarbu, gan arī praktiski darbojoties uz vietas.


Mājas darbā tika dots uzdevums –  izstrādāt trīs dažādas receptūras/tehnoloģiskās kartes tortei "Svētki vasarā", konkursa dalībnieka trīs tortu izgatavošanas darba procesa un gatavo trīs dažādu tortu fotogrāfijas. Pašas tortes tapa uz vietas.


Katram dalībniekam sava torte bija jāprezentē žūrijai, kuras pārstāvji gatavo konditorejas izstrādājumu arī degustēja. 


OT pārstāve Reina Gorkija gatavoja torti "Svinam dzimeni Jāņos!", kas varētu būt ideāls kārums tiem, kam dzimšanas diena ir Līgo svētkos. "Tā ir nestandarta, ļoti netradicionāla kūka. Veikalā tādu nekur nopirkt nevarēs. Kūka ir ar reljefu, kas ataino pakalnu, uz kura dedz Līgo ugunskuru, un Jāņu vainagu. Recepti izstrādājām kopā ar skolotāju Māru Strazdiņu, kura man palīdzēja sagatavoties konkursam. Profesionālās meistarības konkursā piedalos jau otro reizi. Pagājušajā gadā konkursā, kas notika Daugavpils Tirdzniecības skolā, godalgogotu vietu neieguvu, bet pozitīvu pieredzi gan – iepazinos ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Uzskatu, ka šie konkursi ir ļoti vērtīgi," tūlīt pēc prezentācijas portālam Ogrenet pastāstīja R.Gorkija.


Kamēr konkursa dalībnieki gatavoja tortes, viņu pedagogi piedalījās pieredzes apmaiņas seminārā, kura ietvaros apmeklēja  SIA "Fazer Latvija" un  kafejnīcu "Pūres beķereja".


Jelgavas Amatu vidusskolas skolotāja Gunta Briede dalījās pieredzē, kā jauno konditoru, maizes un miltu konditorejas izstrādājumu speciālistu sagatavošanā izmantot radošumu, bet Ogres tehnikuma pedagoģe Gita Kalnaģeidāne iepazīstināja kolēģus ar pārtikas krāsu daudzveidību un vadīja praktisko nodarbību. Iedvesmojoties no pastaigas pa Ogri, pēc viesu ierosinājuma tortes noformējums tika veltīts mūsu pilsētai un tās simboliem – Daugavai un trijām priedēm.


Saskaitot iegūtos punktus, tika noskaidroti godalgoto vietu ieguvēji. Rezultāti bija tik blīvi, ka trešās vietas ieguvēju no otrās vietas šķīra tikai divas desmitdaļas. Pirmajā trijniekā ierindojās: 1.vietā  Lolita Olga Savčuka (Liepājas Valsts tehnikums) – 94.4 punkti, 2.vietā Sintija Fogele (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums) – 92.8, 3.vietā Reina Gorkija (Ogres tehnikums) -  92.6 punkti.


Profesionālās meistarības konkursa pirmās, otrās, trešās vietas ieguvējus apbalvoja ar Valsts izglītības un satura centra Diplomiem un sponsoru profesionālām balvām.


Konkursa noslēgumā tika sumināti arī konkursantu pedagogi, žūrija un konkursa organizatori. Valsts izglītības un satura centra (VISC) Tālākizglītības un projektu nodaļas vadītājas vietniece Dace Ozoliņa teica paldies Ogres tehnikumam par atbalstu  Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa "Konditores izstrādājumu gatavošana" organizēšanā un pasniedza OT direktorei Ilzei Brantei VISC Pateicību.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/35282

2016. gada 15. aprīlī, 07:00, Ogres tehnikums
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet