Atgriezties pie raksta

OT viesmīlības pakalpojumu speciālisti eksāmenu kārto viesnīcā Foto

Ceturtdien, 26.jūnijā, 12 Ogres tehnikuma šā gada absolventiem – topošajiem viesmīlības pakalpojumu speciālistiem – profesionālās kvalifikācijas eksāmens norisinājās viesnīcā "Hotel Club 1934".

"Līdz šim Ogres tehnikuma audzēkņi nav kārtojuši eksāmenu reālā darba vidē, bet, sadarbojoties ar tehnikuma pedagogiem, kas ir ļoti progresīvi un atvērti visam jaunajam, radījām iespēju audzēkņiem pierādīt sevi šeit viesnīcā. Pie mums jau daži audzēkņi gājuši praksē, un ceram, ka labi uzsāktā sadarbība ar tehnikumu turpināsies," norāda viesnīcas "Hotel Club 1934” direktore Sandra Upeniece, kura kopā ar kafejnīcas "Ilze" īpašnieci Anitu Kušķi un viesnīcas "Ērgļi" direktori Antu Velci (žūrijas priekšsēdētāja) vērtēja topošos viesmīlības pakalpojumu speciālistus.


Profesionālās kvalifikācijas eksāmens sastāvēja no vairākām daļām: teorijas (ekonomikā, komercdarbībā, saskarsmē, viesu uzņemšanā un apkalpošanā) un praktiskajiem uzdevumiem.


Vispirms audzēkņiem bija jādemonstrē sava prasme viesu uzņemšanā viesnīcā - numuru rezervācija, 20 cilvēku lielas grupas izmitināšana, kā arī aprēķinu veikšana, ņemot vērā PVN atšķirību viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumiem (attiecīgi 12 un 21%).


Viesu uzņemšanas un apkalpošanas praktiskajā daļā kafejnīcā audzēkņiem bija jāprot uzklāt brokastu galdu divām personām – pagatavot vairāku veidu salātus, tostarp augļu salātus, kā arī pasniegt viesiem tēju ar dažādām piedevām, piemēram, citroniem, mandarīniem, laimu, medu un granātāboliem, ko bija jākomplektē pēc viesu pasūtījuma.


"Viesmīlības pakalpojumu speciālists ir universāla profesija. Izvēloties šo izglītības programmu, audzēkņi apgūst gan ēdienu gatavošanas, gan ēdienu pasniegšanas, gan arī viesnīcu darba specifiku. Tas ir pirmais izlaidums tehnikumā šajā profesijā,”  informē OT Pārtikas ražošanas, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu izglītības programmu nodaļas  vadītāja Lilita Meldere.


"Šāda programma, kur audzēkņi iegūst vispārējo vidējo izglītību un profesiju ar vispusīgām prasmēm, tika izveidota tāpēc, lai jaunieši varētu iegūt plašākas iespējas apliecināt sevi darba tirgū," uzsver OT direktore Ilze Brante.


Arī šā gada absolventiem problēmu ar darba atrašanu nebūs. Divas jaunietes – Lelde Konušonoka un Jeļena Zvorikina - jau pēc kvalifikācijas prakses beigām uzaicinātas turpināt darbu viesnīca "Radisson Blu Hotel Latvija" restorānā, bet citas jaunās speciālistes savas nākamās darba vietas līdz diploma saņemšanai atklāt vēl nevēlas.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/OT/28771

2014. gada 27. jūnijā, 00:19, Ogres tehnikums
Ogrenet

Jaunākie komentāri

hjsxhjsa • 2014. gada 27. jūnijā, 23:39
Kādas dakšiņas?
48 • 2014. gada 27. jūnijā, 11:00
Man šķiet, ka sākumā dakšiņu bija vairāk...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet