Atgriezties pie raksta

« Ogre kandidēs uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu

2021. gada 10. februārī, 18:42, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Komentārirādīt komentārus dilstošā secībā

Ilze • 2021. gada 10. februārī, 20:37
Vabūt nevajag? Un jau zināms, ka 2024. gadā atklās muzikālo teātri jeb to opereti? Kur tāme, budžets? Kur lēmums, ka tiek atpirkts no Zuzāna, tiek būvēts? Par kādu naudu.
• 2021. gada 10. februārī, 20:44
es ierosinu, ka par to opereti lai maksā tie deputāti, kuri balsoja par tās būvēšanu. Man lūdzu, operetes vietā ceļus noasfaltējiet.
ogrēniete • 2021. gada 10. februārī, 21:01
Kāpēc neviena vārda par to kā un uz kādiem finansiāliem resursiem uzauga Ogres pilsēta. Neviens negrib pieminēt Ogres trikotāžas kombināta ļaudis, kas principā uzcēla šo pilsētu ar tik daudzām mājām un pārējo infrastruktūru? Skandināt, katrs cilvēks ir svarīgs, bet kad jāpiemin OTK - klusējat...Kāpēc?
ogrēnietei • 2021. gada 10. februārī, 21:52
Dīvains komentārs, jo Ogres trikotāžas kombināta ļaudis nevis uzcēla, bet nojauca Ogri un pārvērta neglītā betona klucī. Puse Ogres vēsturiskās apbūves tika nojaukta dēļ šiem ievestajiem "ļaudīm", un attiecīgi tiem tūkstošiem radās vajadzība pēc arvien lielākiem veikaliem, kultūras nama, kinoteātra utt. Bet tie, kas vadīja šo "uzcelšanu" (nojaukšanu) - komunisti un ar viņiem saistītie - tie jau to visu "uzcelto" ir piesavinājušies 4.maija režīma laikā! Un tas muldoņa - viltus patriots, kas šito nožēlojamo farsu komunistu izlaupītu rūpniecības pilsētu uzdot par kultūras galvaspilsētu tagad izdomājis, pats ir visīstākais Ogres komunistu apkalpotājs, kas savu īsto dabu slēpj aiz lāpām un auseklīšiem, bet komunistu sazagtās Ogres ēkas pērk par desmitkārtīgu un vēl lielāku cenu "atpakaļ" ar nodokļu maksātāju naudu. Viņa "kultūru" redzam ik uz soļa - izrakņātajā Skolas ielā, ar viņa iniciatīvu aizklapētajā estrādē, izpostītajos Zilajos kalnos utt. Tā vietā lai strādātu iedzīvotāju labā, šis nelietis sēž un glumi kalkulē, kā vēlēšanās sazvejot balsis savam nelatviskajam "nacionālajam" politiskajam spēkam, lai turpinātu Ogri izlaupīt. Jā, un tad jau tādu rūpniecisko pilsētu kā Seda arī varbūt pasludināt par Eiropas kultūras galvaspilsētu?
Hmm • 2021. gada 10. februārī, 22:00
Konkursam par vizuālo identitāti pat nevajag jaunas idejas, jo pie varas te ir tie paši, kas pirms 30 un vairāk gadiem. Un šī vizuālā identitāte ir - padomju laikā izdotā nozīmīte ar Ļeņina attēlu un uzrakstu Ogre, ko visi tūristi vienmēr izpirka.
Hmm • 2021. gada 10. februārī, 22:03
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Badge-Lenin-Ogre-Latvia.jpg
Cilvēks • 2021. gada 10. februārī, 22:16
man ir lepnums par Ogri. Jau tad kad pirms 40 gadiem spēlējos Skolas ielā ( tai laikā arī tā bija izrakņāta.... neuzrokot - koku nevar iestādīt) Gan tagad,kad staigāju pa Ogri un uz katra soļa redzu sakoptu vidi. Šķiet, ka tie kas to neredz ir dzīves atstumtie.
cilvēkam kurš spēlējās Skolas ielā • 2021. gada 10. februārī, 22:38
Kāda ir atšķirība starp to, kāda Ogre bija pirms 40 gadiem un šobrīd? Ja nu vienīgi toreiz pa bišķim zaga visi, tagad tikai tie, kuri kalna mājā sēž.
Ilzītei • 2021. gada 10. februārī, 23:05
Vai tad to Opereti netaisās atpirkt Kultūras ministrija, jeb es ko sajaucis? Un pag, jau gadu gadiem visi raud par privatizēto Tautas namu, bet kad viņu atpērk (loģiski taču, jo pieder privātpersonai) tad atkal ir slikti. Cmon, tauta, saņemās... kad nekas nenotika - slikti, kaut ko iekustināja, lai atjaunotu - atkal slikti. Tipiski latvieši, ka tik otram rīkli pārgrauzt.
:) • 2021. gada 10. februārī, 23:10
Helmaņa nopelns Ogres uzplaukumā ir vienreizējs. Nenovērtējams!!! Par to rakstīs un runās pat pēc 100 gadiem!! Viņš burtiski no pelniem ir izveidojis sapņu pilsētu. Mums būs vienīgā operete Baltijā. Mums būs vismodernākā upes osta Latvijā. Varbūt pat Baltijā! Tūlīt būs visskaistākais trošu tilts pār Ogres upi. Pateicoties Helmanim Ogrē un apkārtnē ir uzradušies tik daudz jaunu objektu, ka grūti visus uzskaitīt. Kāpēc gan mēs nevarētu būt labākā pilsēta Eiropā? Varam. Un kā vēl varam!
nesaprastais • 2021. gada 11. februārī, 00:42
Bēēt kuļturu tokš vajag. Varēsim tudaliņ tagadiņ ritmā vergot ārzemju investoru fermās un rūpnīcās. Tur tak nederēs "maziņš biju neredzēju, kā nomira tēvs, māmiņa". Kapitaļizms tokšu.
S. • 2021. gada 11. februārī, 03:06
Ambiciozi, bet ir vismaz uz ko tiekties.
> :) • 2021. gada 11. februārī, 04:52
Kā saka- pilni kapi ar neaizvietojamiem cilvēkiem. Aizmirsīs tāpat, kā aizmirsa daudzus pirms tam. Pats tagad apliek iepriekšējo vadību. Nāks jauna vadība un apaliks pašreiszējo. Ja kāds atcerēsies, tad dēļ labiem darbiem, nevis šaubīgiem darījumiem.
ха ха • 2021. gada 11. februārī, 07:28
>>> nesaprastais:- А еще можно:- Пидрилла ла, пидрилла ла. гы,гы.
Ilze • 2021. gada 11. februārī, 07:50
Neviens par tautas namu nekauc kā tikai Helmanis. Zināšanai - tas bija kultūras nams Ogrē, kad vēl nebija esošais. Tad tika uzcelts esošais milzīgais kultūras nams un loģiski, ka liekas ēkas uzturēšana, it sevišķi pēc nabadzīgajiem 90 tajiem, pašvaldībai nebija pa kabatai. Uz mūsu cilvēku skaitu pietiek ar jauno lielo kultūras namu. Helmanis kauc par "zaudēto tautas namu", jo iespējams ir savtīgas intereses - atpirkt namu no spēļu elles magnāta Zuzāna un iespejams bus intereses talak buvniecibas procesaa no kartejaa desmitmiljonu buvdarbu liguma. Atceraties šo Ogres invalīdu vecāki, kad uz Ziemasvetkiem Helmanis jums iedos 2 eueo paciņu ar konfekteem.
izlasīts internetā • 2021. gada 11. februārī, 08:00
Cilvēkiem zudusi spēja uztvert jokus un anekdotes. Viņi domā, ka tās ir ziņas un valdības lēmumi.
Eiropietis • 2021. gada 11. februārī, 08:07
Kāda vēl Eiropas kultūras galvaspilsēta, ja centrā pat elementāras viesnīcas nav, par ko vispār ir runa? Kur izstāžu zāles, kur konferenču, prezentāciju, pasākumu utt. Visu to cerēt sabāzt jaunajā bibliotēkā? Un kur tad bibliotēkas pamatfunkcijas? Muzejā? Bet tāpēc jau tas ir muzejs, lai tur būtu pamatekspozīcija par Ogres vēsturi, un arī par mazu tas ir lai vēl ko sabāztu kopā. Tas nav nopietni. Jāsāk tad vismaz ar viesnīcu.
> :) • 2021. gada 11. februārī, 08:19
Tu stāsti, ka Helmanis ir uzbūvējis sapņu pilsētu pamatojot to ar neuzbūvētiem objektiem. Tik tiešām :)
Ilzei • 2021. gada 11. februārī, 08:48
viss ir pareizi, tikai bez vārda iespējams. Mr.30% rullē. Un Ilzītei - nē, neviens to plānoto opereti netaisās nopirkt. Es lasīju to nodomu protokolu ar kultūras ministriju - tur nav nevienas konkrētas summas vai apņemšanās. Tikai divu NA viltnieku plāns, kā kopā ar Zuzānu apčakarēt Ogres nodokļu maksātājus, aizbildinoties ar augsto kultūru.
letiņš • 2021. gada 11. februārī, 09:46
Kāda vēl kultūra? Viesstrādnieks Kariņš visus kultūras pasākumus aizliedza. Nekas nenotiks vairs nekad.
«« Iepriekšējā lapa — pavisam 2 lapas — Nākamā lapa »»

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet