Atgriezties pie raksta

« Ikšķiles novada pašvaldība sadarbosies ar Latvijas Mākslas akadēmiju

2018. gada 18. decembrī, 15:31, Ikšķiles novada jaunumi
www.ikskile.lv

Komentārirādīt komentārus augošā secībā

Sesks>Otai, Pindzelei un Molbertam • 2018. gada 20. decembrī, 08:56
Gan MA, gan pašvaldība ir vienojušās par sadarbību un puses ir uzņēmušās zināmas saistības, protams tā "priekšspēle" ir ieilgusi dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem šķiet Ikšķiles pusē nav projekta dzinējspēka, jeb proj. attīstībā ieinteresētas personas. Savukārt vadoņiem no tā nav nekāds "sausais atlikums" nav, tāpēc jau gadu viss stāvēja uz vietas. Pašvaldībai ir jāpilda līgumos uzņemtās saistības. Man šķiet, sākotnēji Ikšķile uzņēmās diezgan pamatīgus pienākumus ēkas pārbūvē un apsaimniekošanā. Var jau būt, ka šajā laikā ir notikusi ēkas projektēšana un dokumentācijas saskaņošana. Taču manuprāt, šajā trakajā būvniecības laikā, vadonīšiem priekš šādiem neienesīgiem sīkumiem vienkāši nav laika! Kas attiecas uz MA studijām iesaku aiziet uz regulārajām studentu darbu izstādēm, domāju, tur ir ko redzēt! Arī Ikšķiles mākslas skolas pasniedzēji ir MA produkti..., manuprāt pedagogu izstādes ir augstā līmenī! Kādu tiesiskumu var gaidīt zaļajā pašvaldībā, kurā opozīcijā ir divi ar pusi deputātu? Diktāts, tikai viens "pareizais" viedoklis! Pat Molberts zina tiesības, taču aizmirst par pienākumiem...!
palete • 2018. gada 19. decembrī, 17:03
ha-ha! Tieiskumu komentāros? Kopš kura laika ineta komentos ir cenzūra, cik tie ir tiesiski? Bet subjektīvi varu izteikties - pašvaldībai IR pienākums rūpēties par novada kultūras un vēstures pieminekļiem, lai tie nesabrūk un tos neapēd skudras, pašvaldībai IR pienākums savā novadā attīstīt kultūras dzīvi, finansēt to, pašvaldībai IR pienākums izpildīt pašai savus lēmumus un noslēgtos līgumus- arī to, kas ir noslēgts ar mākslas akadēmiju par Kugas māju un balvu
Molberts • 2018. gada 19. decembrī, 16:22
Jāatgādina, ka īpašumi, kas nepieder pašvaldībai, nav pienākums apsaimniekot un uzturēt. Pirms izsakām komentāru, pārliecināmies par tā tiesiskumu.
pindzele • 2018. gada 19. decembrī, 15:53
No mākslas akadēmijas tik vien ir palicis kā nosaukums un nezi, vai vairs tas atbilst patreizējai mācību istādei. Jau gandrīz trīsdesmit gadu garumā no tās vairs nav neviens mākslinieks iznācis, vienīgi tādi - patmalniecei līdzīgi.
ota • 2018. gada 19. decembrī, 14:01
Ikšķiles vadoņi pilnīgi neko nedara, lai godinātu Kugas mantojumu. Visi iepriekš uzsāktie centieni dibināt Kugas balvu, sakopt Kugas māju vai atzīmēt jubileju pašvaldībā tiek bremzēti. Vienīgie iniciatori ir mākslas akadēmija, ka ik pa laika atbrauc atgādināt Trapiņam par viņa pienākumu.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet