Atgriezties pie raksta

« I.Trapiņš: Par novadu sadarbību Zilo kalnu dabas parka attīstībai

2018. gada 10. decembrī, 16:27, Ikšķiles novada jaunumi
Indulis Trapiņš, Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs

Komentārirādīt komentārus augošā secībā

J • 2019. gada 16. janvārī, 23:11
Gribētos dzirdēt kādi tad ir tie Ikšķiles un kādi Ogres plāni attiecībā uz parku, citādi tāda tukša muldēšana. Administrācijas izmaksas atšifrējiet pa pozīcijām, lai ir skaidrs kas zem tā nosaukuma slēpjas!
Tam loham kas rakstīja Jankam • 2019. gada 16. janvārī, 21:58
Vai tu vispār zini kāds izskatās veselīgs mežs? Tev vienkārši sū..i galvā! Sile liek vaukšķēt, un tu vaukšķi.
Janka • 2018. gada 12. decembrī, 09:40
Laikam jau tad tā ir taisnība, ka ir šādi uzbrukumi. Administratīvās izmaksas ir viens, bet apsaimniekošanas izmaksas ir kas cits. Zem administratīvajām izmaksām nevar pabāzt trases veidošanu, tīrīšanu etc. Viss slēpjas zem vārda administrēšana - procesu kontrole, uzraudzība, plānošana u.t.t. Ja patiešām šāda summa tiek katru gadu maksāta tikai administrēšanai, tad tā ir lieki izmesta nauda vējā. Kāda problēma ir katrai pašvaldībai pie budžeta plānošanas izplānot darbus ar tāmēm uz nākamo gadu attiecībā pret parku, atvēlēt naudu un nākamajā gadā visu ieplānoto izdarīt? Ja nopietni, tad visas šīs aģentūras ir vienkārši lielā krējuma ( naudas ) noslaucējas, kur 60-70% aiziet administrētājiem un tikai 30% reālajam darbam. Tas attiecas ne tikai uz pašvaldībām. Tā ir ar visām valsts līmeņa aģentūrām.
Jankam • 2018. gada 12. decembrī, 08:12
Tu kaut reizi esi bijis Zilajos kalnos, kad spried ir vai nav maksāta tāda summa algās? Slēpošanas trasi puiši dienu un nakti riktē, lai slēpotājiem būtu ideāli slēpošanas apstākļi, pie sarežģītas uzturēšanas. Tā nav komerciāla trase, kur ir sniega pūtēji un saldēšanas iekārtas zem trasēm. Vasarā tur vienmēr ir sakopts, tīrs un kārtīgs. Tie kas uztur Zilos kalnus, super, tā tik turēt. Par laimi, vismaz Ogres pašvaldība domā par attīstību un tūristu piesaisti, jo šajā vietā ir daudz potenca. Un tie kas ņaud par dabas parku, Jums tur koku par maz??? Bet protams, labāk lai ir aizaudzis mežs, nekā sakopts mežs ar veselīga dzīvesveida uzturēšanas iespējām. Bet kā jau mēs zinām, dīvāna eksperti rullē.
Sesks • 2018. gada 12. decembrī, 07:18
Tas ir labs gājiens! Pirms divām nedēļām izstaigāju zilokalnu Ikšķiles pusi un redzēju lielu potenciālu teritorijai! Tikai ko veidos? Dabas parku, vai atpūtas parku? Šis ir būtiskākais jautājums! Nākošais jautājums, vai paliks darbā vadītāja, kas tika kā labākā ''izvēlēta'' no 50 pretemdentiem! Pilnīgi tukša vieta, taču laikam laba biedre.... menedžeris gan ir superīgs!
<Jankam • 2018. gada 11. decembrī, 23:18
Tie ir meli un tās ir nevis administrācijas izmaksas bet gan uzturēšanas izmasas. jo šajā summā ir arī atkritumu izvešana, slēpošanas trasu taisīšana un citi uturēšanas izdevumi.
Janka • 2018. gada 11. decembrī, 23:08
Visa sāls ir šajā - " vairāk kā trešā daļa no tiem – 112’777,58 eiro – tiek tērēta administratīvās izmaksās ". Kurš gan vēlas maksāt tādas summas par pakaļu atsēdēšanu.
slēpotājs • 2018. gada 11. decembrī, 18:24
Tas, ka divi pīrādziņi ir saplēsušies dēļ otkatiem un ietekmes sfērām, pat garīgi veselam zīdainim ir skaidrs. Taču normāli attiecībā pret Ogres un Ikšķiles nodokļu maksātājiem, būtu ja dalot nākotnes otkatus netiktu satirsts tas, kas ir jau izdarīts! Piemēram: Slēpošanas trases pēdējos trīs gadus (cik nu tā sniega bija) tika sagatavotas ideāli, pat kvalitatīvāk kā Rīgā!!! Un nevajag iedomāties, ka to tagad varēs izdarīt jebkurš sētnieks, traktorists vai santehniķis savā darba laikā no 8-17 izņemot sestdienas un svētdienas. To var izdarīt tikai ļoti ieinteresēti cilvēki, kas neskaita darba stundas, dienas un saprot ko dara! Līdz šim tā bija! Vai būs turpmāk?
to Čangal • 2018. gada 11. decembrī, 14:52
No Ķegum to jauno feler pavisam noteikt patures amatā, vecais viņam ir galvenais mfijs boss tur un māk shēmot un zagt, tāds vīr dēl helmam vaijag, īstens liets kok priekš rebem.
Ikšķile... • 2018. gada 11. decembrī, 14:48
... vēlas izvairīties no reketa, pareizi dara.
Čangal • 2018. gada 11. decembrī, 14:48
Palasij apvienošan projekt .Dabuj no paziņ ,jo VARAM uzlik dokument konfidencialitet. Paredz ka būs vienkop četr novad : Ogre, Ikšķel ,Ķegum un Lielvard. Central var būs Ogre .Ogre iecels katr pilsēt sav pārvaldniek. Pārvaldniek nedrīkst būt deputāts. Mūs Helm iecels visus pārvaldniek .Es zin droš ka Ikšķel Trapiņ Helm neliks amatā ,jo sen draudzib ir finish. Par Ķegum nav skaidrs -varbūt jauno puis atstās, jo viņa tēv labs draugs Helm .Ločmel kundz Lievārd noteikt nebūs -Helm ir padomā sav cilvēk. Mēs būs bagāt -savāks vis Ikšķel naud .
Parka dzenis • 2018. gada 11. decembrī, 14:09
Ikšķiles vadoņiem un daļai iedzīvotāju vienkārši ir cemme par gaidāmo reģionālo reformu, kur Ikšķile kā viena no bagātākajām pašvaldībām (maza teritorija, privātmājas, kurās pamatā dzīvo tie, kas strādā Rīgā) gana ticamā scenārijā varētu tikt atkal pievienota Ogres novadam kā tas bija rajonu laikos, un taga izmantos katru iespēju sacelties, lai tik naidotos un to nepieļautu. Skaidrs, ka negrib - kam bagātam apvienoties ar nabagu, kas uztur lielāko novadu pēc teritorijas valstī ar daudz atbalstāmiem pagastiem un infratsruktūru tajā, ja var dzīvot cepuri kuldami un stāstīt, cik kruti.
Pēteris • 2018. gada 11. decembrī, 12:21
Ļoti pareizi, ka Ikšķile izstājas no Ogres aģentūras, kura vairāk kalpo Ogrei. Lai Ogre apvienojas ar Ķegumu un Lielvārdi. Ikšķile apvienosies ar Salaspili.
<pele • 2018. gada 11. decembrī, 11:46
Ko var muldēt. Patriotiskai gājiens kur piedalās gan Ikšķile ,gan Ogre. VISA ŠĪ JEZGA PIERĀDA ,KA IKŠĶILE UN OGRE IR JĀAPVIENO. ikškiles pašvaldība dara visu iespējamo lai tas notiktu. laikam
Šalle • 2018. gada 11. decembrī, 10:16
Ogres un Ikšķiles novadi ir jāapvieno! Punkts!
pele • 2018. gada 11. decembrī, 10:09
Šoreiz pilnīgi piekrītu Trapiņam, par ko jāatbalsta , ja viss notiek Ogres vārdā,,,, kad ir redzama Ikšķile kaut vienos pasākumos. Egils to uzskata zem sava goda
Zane • 2018. gada 10. decembrī, 17:56
Dace vainīga , visi vainīgi ! Tikai paši iebrauca auzās ar savu bravu . Stājamies ārā, bet patiesībā saprata , ka akakājuši stilbus:)
oi oi Ikšķile • 2018. gada 10. decembrī, 16:48
Ja jau abas pašvaldības iegulda vienādu līdzekļu daudzumu uz nevienlīdzīgo hektāru daudzumu, tad Ikšķile labāk būtu klusējusi, nevis vel bubinātu par kaut kādu netaisnību. Loģistika ir pateicīgāka no Ogres puses skatoties. Ikšķilei ieteiktu beigt to segu raut uz savu pusi un sadarboties. Bet lai, stājaties ārā, redzēs kā vieniem pašiem veiksies, un ka tik ar nolaistu asti nav jāvelkas lūgt kaimiņiem sadarboties.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet